Kålle har inte mandat att förändra turordningsreglerna

Detaljerna i den sk ”jobbpakten” läcker mer och mer. Arbetsgivarna kräver förändrad turordning för att köpa en eventuell uppgörelse. Det har LO inte mandat att gå med på.

Förhandlingar pågår oftast bakom lyckta dörrar, vilket gör att den part som tvingas backa inte behöver göra det offentligt. Vilka äpplen och päron som utbyts stannar i rummet. Det är ofta en förutsättning för att sluta knepiga avtal.

När Reinfeldt tog upp trepartssamtalen i Almedalen satte han sökarljuset på frågan. Han fick sin uppmärksamhet, men han kan också ha skjutit initiativet i sank.

Varje eftergift LO gör kommer att åtföljas av en storm från missnöjda medlemmar. Om Kålle kliver bara lite fel kan han tvingas avgå.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

2 svar to “Kålle har inte mandat att förändra turordningsreglerna”

  1. Per Kjellén Says:

    I Studio 1 i måndags kom ett inlägg om att detta jobbpaket är korporativism. Korporativismen var den grundläggande idéen i Mussolinis och Francos diktaturer. Då kallades korporativismen för fascism. Vad säger du?

    Det där med korporativism brukar vara svårt. I fallet Mussoloni var det företagsägda gula fackföreningar som i förening med bolagen utsåg ledamöter i Mussolinis parlament. Där låg makten hos bolagen.

    korporativism har dock äldre rötter än så. /Peter

  2. Reinfeldt inför Löfvenmodellen… « Röda Berget Says:

    […] vad som läckte fram då ville arbetsgivarna förändra turordningsreglerna, något som Kålle inte har mandat att göra. Jag ringde även runt till några LO-förbund och beskeden sammanfattades med […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: