Reaktioner på Talet T

Så här dagen efter är reaktionerna på talet många. Hägglunds tal hamnar så att säga i talskugga.

Först ut att göra sin plikt som borgerlig propagandist är Anna Dahlberg på Expressen. Hon verkar inte förstå att välfärd, trygghet och ett social hållbart samhälle är avhängigt av ett samhälle med låg arbetslöshet, goda statsfinanser som ger goda skatteintäkter. Arbetet för att bygga välfärden börjar med efterfrågesidan på arbetsmaknaden.

Katrin Kielos skriver en märkligt intovert artikel där hon verkar mena att avgörande för valsegern 2014 inte är vilken politik S går till val på, utan hur partiets interna organisation.

I SvD konstaerar Göran Eriksson att ”Myteriet bland de små gynnar Löfven”. Internbråk och partier under gränsen vrider regeringsvapnet ur händerna på borgerligheten. Företagarna gillar pengarna till exportfrämjande åtgärder, men vill ha mer. Först bygger man en modell, fungerar den lägger man in mer pengar.

DN har en rätt svamlig osignad ledar som mumlar nåt om nya socialdemokrater är på framväxt. Det är en syn som baseras på okunskap och historielöshet. Socialdemokraterna har alltid haft en politik fokuserat på jobb, men vår vinkel är efterfrågesidan. Det vi lägger till är aspekten gröna jobb och satsning på mindre företag. Wolodarski efterfrågar en mer expansiv politik.

Bloggat: Peter Högberg, Anna Wikström,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Reaktioner på Talet T”

  1. Vilket underbart tal « Parkstugan Says:

    […] läsning: Martin Moberg (tack för länkarna), Peter Högberg, Peter Johansson, Anna Wikström, Johan Westerholm, Ulf Bjereld om Stefan Löfvens debut i Almedalen,  fler […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: