Löfven satte just tonen i svensk politik…

…övriga tvingas förhålla sig.

Håkan Juholt höll ett lysande tal förra året i Almedalen. Juholt fick oss att drömma om en bättre värld.

Stefan Löfvens tal fick oss inte att drömma, det fick oss att tro att vi kan skapa en bättre värld.

Löfven slog fast saker. Med en klar kraftfull stämma satte han fingret på problemen, slog fast principer och började peka ut en del praktiska lösningar.

Löfven har en bakgrund i IFMetall. I den världen identifierar man problem och löser dem ett efter ett. Det är exakt vad Löfven gör nu.

Han använde röstmodulering på ett sätt jag inte hört en svenskt politiker göra på länge. Börja meningar ktraftfullt, avslutade dem i ett lägre tonfall för effektens skull. et är en klassiker.

Idag hörde jag ett tal av partiledare som genomför sina politriska mål. Han är inte glamorös, inte flärdfull, men effektiv och oförtröttlig i sin förmåga att leverera.

Stefan Löfven och Socialdemokraterna är nu navet i svensl politik. Vi agerar, de andra reagerar.

Bloggat: Peter Högberg, Martin Moberg; Johan Westerholm, Ulf Bjereld, Göran Johansson,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

5 svar to “Löfven satte just tonen i svensk politik…”

 1. (S)taffaget vill stoppa krig med vapenleveranser, skapa jobb med “felräkningspengar” samt luckra upp arbetsrätten | Nemokrati Says:

  […] Han som inte har någon politik bestämmer, MM, Högrelius, Skattepolitik och samhällsfilosofi, Röda Berget, DHE2, Ulf Bjereld, MM2, MM3, Jakten på berättelsen2, Norah4you, Röda Malmö2, Röda Berget2, […]

 2. Hans Hedström Says:

  Som talare var nog Löfvén en av de bättre, men inte fanns det mycket av konkret värde för dem som ständigt vacklar mellan hötapparna. ”Vi vill satsa på…” är ett flitigt använt uttryck som vilken partiledare som helst kan använda och få det att låta bra i politiskt oerfarna väljares öron, oavsett metoder på vägen till det diffusa målet.

  I Aftonbladets chatt får Löfvén frågan om högkostnadsskydd för tandvård och svaret blir ”Vi anser också att tänderna tillhör kroppen men i det begränsade utrymme som finns har vi inte kunnat prioritera ökade subventioner. Helt likvärdiga kostnader som för annan sjukvård kostar jättemycket pengar”

  Inte heller pensionärer kan förvänta sig några större förändringar..

  ”Vi har redan nu förslag på sänkning av skatten på pension. Det kostar en del och kommer att ta tid att rätta till den ojämlikhet som borgarna har skapat.”
  Var inte S delaktiga i pensionsöverenskommelsen och införandet av premiepensionssystemet, ett system som bygger på spekulation?

  Subventioner till RUT, jobbskatteavdrag och skattefinansierade lycksökare inom utbildning och välfärdssektorn ser han däremot inte som något negativt, trots att han i sitt tal sa ”Använda varenda skattekrona effektivt”.

  Sjöstedt var desto tydligare när han framhöll vikten av att avskaffa de tre ovannämnda missförhållandena, inte en massa svammel och ursäkter. Det finns pengar att finansiera förbättringar, men finns viljan hos S?

 3. Kristian Jansson Says:

  Om Löven börjar prata om vad han SKA göra om S vinner valet kommer det nog klarna, som jag ser det nu så är det en hel del önskningar men få riktigt klara besked. För mig är det en sak att säg att ditt och datt inte är bra eller att man vill genomföra något och något helt annat att säga att ”om vi vinner valet ska vi göra…”
  Men den som lever får se, kanske kommer det klarare besked vad det lider….

  Det är över två år kvar till valet. Vad vi gör nu är att peka ut de beeda riktningarna; jobb, miljö, näringspolitik, utbildning är områden som hittils pekats ut. Den som vill ha detaljer fär vänta tills valplattformarna kommer.

  Samma sak gäller f.ö borgarna. /Peter

 4. Kristian Jansson Says:

  ”Vad vi gör nu är att peka ut de beeda riktningarna; jobb, miljö, näringspolitik, utbildning är områden som hittils pekats ut.”

  Det är till att använda den breda penseln…
  Med tanke på alla rubriker om att Löven levererar, ger besked osv känns ovanstående minst sagt magert…

 5. Löfvens tal ingav förhoppningar | Anna Vikström Says:

  […] Röda berget Martin Moberg Ulf Bjereld Frihetssmedjan  Jakten på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: