Moderaterna är ansvariga för den politiska stiltjen

LO i form av Kålle slår näven i bordet och gör något så ovanligt som att backa upp Urban Bäckström.

– Vi har redan 410 000 arbetslösa och tydliga varningar om att ekonomin är på väg att dyka nedåt. Då måste vi komma ur krampsituationen som gör att ingenting händer. Annars kommer vi att fastna i massarbetslöshet, säger han.  SvD

Urban Bäckström efterlyser samtal mellan regering och opposition om bland annat infrastruktur.

–Men att ta ansvar är att faktiskt göra någonting, säger han. SvD

Den moderate gruppledaren Anna Kinberg Batras svar ger en klar signal om varför det inte förs samtal om blocköverskridande uppgörelser.

Moderaternas gruppledareAnna Kinberg Batra tycker att det är Socialdemokraterna som Urban Bäckström bör rikta sina uppmaningar till.

– Regeringen fortsätter att bygga Sverige starkt och konkurrenskraftigt och sänka trösklarna till jobben. Socialdemokraterna är välkomna att ansluta sig till den linjen. Men det har de inte visat några större tecken på i riksdagen, säger hon. SvD

Vad Batra säger är att moderaterna inte är intresserade av några samtal. Hon vill att oppositionen ska köpa regeringens förslag rakt av. Var en och en med en halv hjärna vet att det inte fungerar så. Vill moderaterna ha en blocköverskridande uppgörelsen är det blanka papperets princip som gäller.

Orsaken att moderaterna inte vill prata med oppositionen är omtanken om den egna Alliansen. Uppgörelserna mellan de fyra partierna är nogsamt viktade och politiska äpplen har bytts mot päron. I en förhandling med S & Mp kommer några av småborgarna att utan kompensation förlora sina päron, vilket kan riskera Alliansens sammanhållning.

Moderaterna vill inte göra upp med oppositionen därför att en uppgörelsen kommer att stöka till den politiska balansen inom Alliansen.

Bloggat: Peter Andersson, Martin Moberg,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Ett svar to “Moderaterna är ansvariga för den politiska stiltjen”

 1. Jan Says:

  Det är ju, naturligtvis, den politiska oppositionen som är ansvariga för den politiska stiltjen. Om det nu finns någon opposition? Moderaterna sitter såklart stilla i båten och undviker alla vindbyar. Men Herr Socialdemokraten kanske vill att Moderaterna sköter oppositionen också?

  Vi har två parter – Regeringen & Oppositionen. Regeringen är valda för att genomföra ett program, oppositionens uppgift är att skjuta sönder dem och peka på alternativ i syfte att vinna nästa val, Där är rollerna.

  Regeringen ska regera, det är priset/belöningen för att vinna. Regeringen sitter på resurserna i form av regeringskansliets tjänstemän.

  Det är inte oppositionens uppgift att spruta ur sig förslag som regeringen kan ”granska” och leka opposition mot.

  Problemet är just att regeringen sätter sig i oppositionsrollen istället för att regera. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: