Moderaterna skyller barnfattigdomen på ”andra”…

än de själva.

Rapporterna om den ökande barnfattigdomen kommer olägligt för moderaterna. Rädda Barnen avfärdades som smygbolsjeviker men SCB är en annan sak. Vad göra om man är en moderat spinndoktor? Man skyller på någon annan – kommunerna.

Vad moderaterna väljer att glömma är att de fattiga barnen är fattiga därför att föräldrarna är fattiga. Grundorsaken till barnfattigdomen är arbetslösheten. Arbetsmarknadspolitiken är ett statligt ansvarsområde.

För de barn som växer med långtidsarbetslösa föräldrar blir den ekonomiska realitet extra otäck när föräldrarna hamnar i Fas3 och tvingas försörja sig och familjen på en ersättning som motsvarar socialbidrag. Även detta är ett statligt ansvarsområde.

För de barn vars föräldrar blir utförsäkrade och hamnar mellan samhällets att glesare stående stolar är situationen densamma. Socialbidragsnivåer.

Fattigdomens orsaker står att finna i de politiska områden den moderatledda staten ansvarar för. Vad moderaterna gör är inte bara att döma folk till att leva på socialbidragsnivåer, de flyttar via socialbidragen kostnaderna till kommunerna och pekar samtidigt finger på samma kommuner och vill att de ska lösa problemen.

Bloggat: Martin Moberg, Göran Johansson, Monika Green 1 och 2,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Moderaterna skyller barnfattigdomen på ”andra”…”

  1. brittasethson Says:

    Man är ute efter att tvinga kommuner till att höja skatten samtidigt som den statliga och omfördelande sänks. På så viss införs platt skatt

    Ligger mtcket i det /Peter

  2. Lars Flemström Says:

    Att regeringen skyller ifrån sig är inte bara fel, utan dessutom fegt. Regeringen har alltid det yttersta ansvaret. Om någon annan än staten har det ekonomiska ansvaret, så är det regeringens ansvar att dels klargöra för kommunerna vilket ansvar de har och del se till att kommunerna har ekonomiska resurser att ta sitt ansvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: