I Miljöpartiets Sverige behandlas migrantantarbetare som kattskit

Miljöpartiet gjorde upp med borgerligheten om arbetskraftsinvandring. Jag vet inte vad Mp fick ut av det hela, men vad det verkligen detta de ville uppnå?

Rapporten ”Till vilket pris som helst – en uppföljning av arbetskraftsmigranters villkor i hotell- och restaurangbranschen” bygger på HRF:s besök på 64 arbetsplatser i Stockholmsregionen som alla fått sina anstökningar om att anställa personal från länder utanför EU beviljade. Resultatet är nedslående. På 61 av de 64 företag som besöktes betalades löner och ersättningar ut felaktigt, i de flesta fall var lönen för låg i förhållande till arbetad tid. Ibland låg månadslönen på 3000-4000 kronor. Många arbetade betydligt mer än heltid och fick inte tillräcklig vila mellan passen Hotell & Restautang

Mp stoltserade med sin uppgörelse, den skulle reglera missförhållanden, kontrollen skulle vara god. Kritiken från fackligt håll har varit hård fran dag 1. Rapporten bekräftar de varningar fackföreningsrörelsen levererade.

Mp lovade att rätta till missförhållandena, kontrollen skulle bli bättre. Vilket skämt, Sanningen är att vi idag har statsunderstödd jobbtraficking i Sverige och Mp bär en stor del av skulden till att det är så.

Att borgerligheten inte bryr sig om löntagares rättigheter är ingen nyhet, men att det Miljöparti som i andra sammanhang framhåller betydelsen av att satsa på Fair Trade inte vill värna sjysta förhållanden på svenska arbetsplatser gör mig sorgsen.

Mp nämner inte rapporten, arbetsgivarna vill inte kommentera än. De vet inte vilka avtalsbrott det rör sig om. Anser inte arbetsgivarna att avtal ska följas till punkt och pricka?

Bloggat: Göran Johansson, Martin Moberg

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “I Miljöpartiets Sverige behandlas migrantantarbetare som kattskit”

  1. Tvingas arbeta till villkor och löner som är sämre än för andra « Görans tankar och bagateller Says:

    […] som skrivit: Peter Johansson Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInGillaGillaBe the first to like […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: