Vänskapskorruption i Region Skåne?

Läser i dagens Sydsvenska om ett fall av vad jag måste anse som vänskapskorruption. Precis som juristen i texten säger måste en anmälan göras innan det kan avgöras. Detta upplägg stinker i vilket fall som helt likt gårdagens räkskal.

Ni kan och bör läsa hela artikeln som beskriver hur tjänster verkar ha köpts in utan upphandlingsförfarande, nätverk inom nätverk i en liten stängd miljö där alla käner alla. Spåren leder dessutom till Region Skånes högsta ledning

Flera källor säger till Sydsvenskan att det var den högsta politiska ledningen som såg till att Aspekta valde Hypnosis som underleverantör.
Mattias Olsson, kanslichef för Socialdemokraterna i Region Skåne, är en av dem. Han var med på ett möte om varumärkesfrågorna i höstas, där företrädare för Aspekta sade att bolaget hade fått önskemål om att anlita Hypnosis.
– Jag slöt mig till att det var ett önskemål från politikerna och att det kom från femklövern, säger han SdS

Upphandlingsreglerna existerar av flera orsaker, transparans är en, värnandet av skattebetalarnas pengar är en annan. Ramavtalen ska inte vara ett verktyg för att bakvägen smyga in folk eller företag man inte har avtal med.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Vänskapskorruption i Region Skåne?”

  1. Michael Arvidsson Says:

    Tänk, mina krumma ögon läste Vänsterkorruption i Region Skåne. Skall läsa artikeln och all korruption är åt h…..e i en demokrati

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: