Reinfeldt & Lööf kläddes av i debatten

här dagen efter är det några minnesbilder som poppar upp i skallen.

Den första är Annie Lööf som stolt förklarar att ”alla skattesänkningar prioriterade”. Det är ett besked som heter duga. Allt i skattesänkarväg är prioriterat. Gäller det även miljöskatter?

Den andra är Fredrik Reinfeldts medgivande att även Nya Moderaterna tar avstånf från den generella välfärden. Reinfeldt menade att det var bra om samhället stod för grundtryggheten och individen sen fyllde upp med privata tilläggsförsäkringar. En klassisk moderat syn på välfärden. Väldigt gammelmoderat.

Det tredje och bestående intrtycket är den desperation Reinfeldt ger uttryck för, när han försöker sig på billiga psyktrick. Tror han verkligen sånt biter på folk som nattmanglat förhandlingar timme efter timme i små rum? Än mer kul är det att han ger Örebro Kent order att häva ur sig floskler på twitter under pågående debatt.

Jag förvånas över den öppna arrogans Reinfeldt visar. Tror han verkligen att det är attraktiv egenskap hos en statsman? Att inte acceptera den förhandlingsinvit Löfven gav om energipolitiken var ett gravt misstag. Den förhandlingen kommer att ske förr eller senare, men då kommer bilden att vara en Statsminister som med hatten i hand knackar på Sveavägen 68 för att prata med den som verkligen bestämmer.

En sak som gör mig trött är alla dessa bedömare som skall utse vinnare och förlorare. Är det inte retorikexperter är det avdankade krönikörer. När kommer Irwing in för att bedöma fotarbetet?

Det är dags att sluta se politik ur idrottstermer och låta kunnigt folk gör sakliga analyser av sakfrågorna. Vinst eller förlust avgörs av väljarna i september 2014.

Bloggat: Halland(s)bloggen, Martin Moberg, Peter Högberg, Peter Andersson, Helena Ericsson

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern.

Etiketter: , , , , , ,

5 svar to “Reinfeldt & Lööf kläddes av i debatten”

 1. Arne Roland Says:

  Löfven gjorde bra ifrån sig som debattör, särskilt då med hänsyn till att det det var premiär i detta sammanhang. Om den ”nya” s-politiken är jag dock tveksam. Nog borde det till lite klarspråk a la Sjöstedt om den borgerliga politiken. Tänker då på misshandeln av sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen och den galopperande privtiseringen/utförsäljningen/realisationen av skola, äldreomsorg och sjukvård.

  Här en artikel på samma tema:
  http://www.unt.se/kultur/s-har-forlorat-hegemonin-1738029.aspx

 2. Skriet från gräsroten Says:

  Du skriver: ”En sak som gör mig trött är alla dessa bedömare som skall utse vinnare och förlorare. Är det inte retorikexperter är det avdankade krönikörer. ”
  Jag vill gärna instämma.
  Vi tittare kan själva bedöma debatten. Varför skall någon s k förståsigpåare skriva oss på näsan vad vi skall tycka.
  Som skåning (d v s boende i den s k ”landsorten”) blir jag också så innerligt trött på att det alltid är ledarskribenter från DN, Aftonbladet eller Svenska Dagbladet som bjuds in för att kommentera. Om det nu överhuvudtaget skall kommenteras i TV, så bjud in folk från Östra Småland, Skånska Dagbladet, Dalademokraten, Folket, Helsingborgs Dagblad, Trelleborgs Allehanda mfl tidningar som inte bara har ett stockholmsperspektiv.

 3. HEMIMAMMAS TANKAR – FÖNSTER MOT EUROPA ♥ empatin segrar över egoismen ♥ « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden! Says:

  […] rodaberget.wordpress.com/2012/05/07/reinfeldt-loof-kladdes-av-i-debatten/ […]

 4. Jan Says:

  ”En sak som gör mig trött är alla dessa bedömare som skall utse vinnare och förlorare”. Talar du om dig själv här? Den enda egentliga händelsen av värde i debatten var att den socialdemokratiske ledaren Stefan Löfvén officiellt deklarerade att Socialdemokraterna stödjer privatiseringen av vård och skola och därmed erkänner sig till nyliberalismen. Det var ett uttalande av historisk dignitet. Ett oerhört nederlag för vänstern även om de flesta ”experter” inte tycks inse det.

  Media tar ett gäng nissar och utser dem till ”neutrala domare”.Tillför inget. /Peter

 5. Jan Says:

  Kraven på Löfvén är alldeles för låga förmodligen p g a debaclet med Juholt. Det tycks räcka med att han står på benen så har han gjort ”en bra insats”. Att avhända sig det vapen som Alliansens misslyckanden med socialförsäkringar och utförsäljningar av vård och skola skulle innebära i debatten är politiskt självmord. Man kan förstå att Reinfeldt och co pustar ut. De har kommit undan med det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: