Ge Täbygrabben en kulram

Jag gillar TCOs utredarblogg. De har ett visst stuk av Marika Lindgren Åsbrink, den där omisskänliga doften av rå kompetens som sipprar ut från datorn. Det är inte kul att vara den som hamnar i det sökarljuset, Folk tenderar att bli mosade. Det är vad vi kallar ”våt-fläcksyndromet”. Idag ligger sökarljuset på Reinfeldt.

Göran Zettergren är professionell utredare i arbetsmarknadsfrågor, och han kan inte bringa klarhet i det här med att slopad rabatt på arbetsgivaravgiften för unga skulle utplåna 18 500 jobb Alliansfritt

Zettergren är dagens mosare, för den som nu inte fattat det. Vad han gör är att läsa innantill i en del skrifter producerde under Minister Borgs fögderi. Finansen beräknar att den halverade arbetsgivareavgoften för unga maximal ger 3900 jobb.

Regeringen har alltså infört mycket dyra åtgärder – enligt uppgift 16 miljarder kronor – som enligt egna beräkningar inte kommer att skapa mer än 3 900 nya jobb. Samtidigt hävdar alliansen att om vi idag skulle ta bort dessa åtgärder så skulle vi förlora upp till 18 500 jobb. Vi skulle alltså förlora drygt 12 000 fler jobb på att återställa arbetsgivaravgifterna till tidigare nivå än vi vann på att sänka avgifterna från början.

Är det bara jag som inte hänger med i beräkningen? Utredarbloggen

Det existerar en viss brist på logik, men å andra sidan är det väldigt elastiskt, på ett empiriskt sätt…

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern.

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Ge Täbygrabben en kulram”

  1. Falsk matematik « Görans tankar och bagateller Says:

    […] Göran Zettergren, Rosemari Södergren, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Alliansfritt Sverige, Peter Johansson, Peter Andersson, Martin Moberg, Roger […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: