Stefan Löfven pekar ut vägen och erövrar frihetesbegreppet

Stefan Löfven inleder sitt tal med att beskriva hur han personligen sett hur arbetslösheten drabbar den enskilde. Han har personligen sett listorna med namnen, sett individen bakom siffran. Den erfarenheten har varken Reinfeldt, Borg eller Engström. För dem är arbetslöshet ansiktslösa siffror.

Det är också talande hur han kopplar välfärd till frihet. En främsta ofriheterna i dagens Sverige stavas fattigdom. Stefan Lövfen erövrar frihetsbegreppet, vilket är lysande.

Jag har sett Magdalena Anderssons tal på plats, jag har sett Stefan Löfvens tal via SvT Play. En sak de har gemensamt är att dessa två pratar inte i onödan, de säger vad de menar och menar vad de säger. De  är båda handfasta politiker som kommer att genomföra vad de föreslår.

 För att nå dit vill vi investera mer i forskning och utbildning sa han och anknöt till vad han sade på en presskonferens tidigare, nämligen att inrätta vad han kallade ett innovationsråd, ett råd som han själv kommer att leda om det blir maktskifte vid nästa val. Rådet ska ta vara på den kunskap och de idéer som finns i Sverige och omvandla dem som verkar bärkraftiga till något som går att sälja på marknaden. DN

När Stefan Löfven säger att han ska leda detta innovationsråd kommer det att bli så. När han säger att rådet ska omvandla idéer och omvandla dem till kommersiella verksamheter kommer även det att hända. Varför? Stefan Löfven är i grunden fackföreningsman. Han kommer från en värld där man inte jamsar om man vill vara kvar.

Borgerligheten och vissa journalister mumlar något om Reinfeldts globaliseringsråd eller den famösa Framtidskommissionen. Vad Löfven kommer att leda är inte ett statligt institut för borgerlig politisk utveckling utan ett verkyug för en aktiv, konkret och handfast näringspolitik.

Bloggat: Mats Engström, Anders Svensson, Kent Persson fortsätter tjata om ”sina beräkningar” utan att tala om varifrån de kommer, Ulf Bjereld, Martin Moberg

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern.

Annonser

Etiketter: , , ,

3 svar to “Stefan Löfven pekar ut vägen och erövrar frihetesbegreppet”

 1. Kent Karlsson Says:

  En sak han sade var huvudet på spiken: ”Regeringen väntar på bättre tider, Sverige väntar på en bättre regering”

  Den var så klockren och kommer nog dessutom att lite grand sätta sig bland väljarna!

 2. Om en annorlunda 1 maj « Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Peter Johansson, Martin Moberg, Ulf Bjereld, Peter Johansson, Lena Sommestad, Ylva Johansson, Johan Westerholm, […]

 3. Arne Roland Says:

  Stefan Löfven höll ett bra tal – om de ämnen han talade om. Dock fanns inget om privatiseringen/utförsäljningen av skattefinsierade verksamheter till riskkapitalbolagen, inget om a-kassan, ytterst lite om sjukförsäkringen och inget om pensionerna. Om man undantar kritiken mot alliansen skulle en borgerlig partiledare kunnat hålla nära nog samma tal. Inte så kul att skriva det 1:a Maj, men nog verkar det som högerfalangen har tagit makten inom S.

  Klart han håller det tal han håller. 30 minuter är ändå långt för att vara ett tal. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: