Magdalena Andersson rev ner applåder i Malmö

Då kom hon äntligen, hon vi hittils bara hört talas om. Magdalena Andersson nedsteg i Malmö Folkets park. 1916 firades det 1 maj i parken för första gången. Detta var år 97. Om tre år firar vi 100 jämnt med en färsk valseger i bagaget

Det var ett bra tal. Lågmält, sakligt, strukturerat men ändå engagerat och ideologiskt. Jag pratade med några bekanta efter talet och vi hade alla samma känsla i maggropen. Magdalena Andersson är en kvinna som kommer att göra det lovar.

Det var myclet folk i parken. Vädret drog dit mängder med folk med pick-nick-utrustning, ungdomar som slappade efter valborg och de som var där för talen. Oavsett orsak att vara närvarande fick församlingen en dos vishet á la Andersson.

Efter talet kunde vi välja mellan Dan Hylander i solne eller Magdalena Andersson och Luciano Astudillo på ett kortare seminarium inne på Cuba Café.

Ett kort besök, men det var rätt fullt när jag kom dit och den gamle hjälten Hylander drog.

Bloggat: Martin Moberg rapporterar från Blekinge, Johan Westerholm, Peter Högberg, Veronica Palm svarar lysande på frågan varför.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern.

Annonser

Etiketter: , , , ,

3 svar to “Magdalena Andersson rev ner applåder i Malmö”

 1. Stefan Löfven pekar ut vägen och erövrar frihetesbegreppet « Röda Berget Says:

  […] Röda Berget Tankar från en Sosse « Magdalena Andersson rev ner applåder i Malmö […]

 2. Om en annorlunda 1 maj « Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Peter Johansson, Martin Moberg, Ulf Bjereld, Peter Johansson, Lena Sommestad, Ylva Johansson, Johan Westerholm, Martin Moberg, Johanna Graf, Ann-Sofie […]

 3. arbetsmarknad Says:

  Politiker måste lära sig vad ”jämviktsarbetslöshet” är. Det går inte att få ner arbetslösheten med andra åtgärder än de som sänker jämviktsarbetslösheten.

  http://cornucopia.cornubot.se/2011/11/det-stora-svaret-pa-allt.html
  Har du någonsin undrat hur det kommer sig att vi trots exploderande penningmängd och rekordlåga räntor inte drabbas av KPI-inflation? Varför arbetslösheten inte går ner trots år av goda tider utan tvärt om över tiden blir allt högre och högre? Varför politiker fortsätter att tjata om att vi behöver (arbetskrafts)invandring trots att det finns 341 000 officiellt arbetslösa i Sverige? Och hur det kommer sig att vi fått en bostadsbubbla trots en cementerad hög arbetslöshet? Kanske rent av varför vi avskaffade allmän värnplikt? Eller varför staten säger sig vara för företagsamhet men samtidigt gör sitt bästa för att förhindra företag att lyckas? Och varför skall staten utbilda folk till arbetslöshet via högre utbildning? Varför höja pensionsåldern när det finns hög ungdomsarbetslöshet?

  Nu skall jag ge svaret på dessa frågor och många till, men frågan är var man skall börja?

  Jag är nu inte så där säker på vad du har att lära Magdalena Andersson om elementär ekonomisk teori som hon inte plockat upp på andra ställen.

  För övrigt låter jag mig inte begränsas av nationalekonomi. Sånt som gravitation och elektromagnetism är en del av universum, hur vår ekonomi fungerar är helt skapat av människan och kan därmed förändras av människan. Det är fakta. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: