Tom Tobé skramlar tom tunna

Tomas Tobé skramlar med sin allra tommaste tunna när han på DN debatt kallar en satsning på utbildning för arbete ”att montera ned arbetslinjen”. Tobé efterlyser en saklig debatt samtidigt som påstår att Riksdagens Utredningstjänst (RUT) har räknat på ännu ej offentliga socialdemokratiska budgetförslag. Sakligt?

Tobé avslutar med att rabbla de åtgärder som inte fungerar

och dessutom finns det olika former av anställningsstöd som innebär att en arbetsgivare endast får en månadskostnad om 3 000 kr DN

Just den åtgärden, som används av hela 3,8% av målgruppen åberopas även av Böhlmark. Kära tunnskramlare: Den åtgärden fungerar uppenbarligen inte, eller är ni nöjda med 3,8%. Trots den extremt låga kostnaden anställer företagen inte dessa ungdomar. De har nämligen inget att tillföra i företagens produktion oavsett lönekostnad.

Lösningen är då utbildning,, men det kallar moderaterna för att nedmontera arbetslinjen. Jag tar mig för pannan och släpper en suck på 18 sekundmeter.

Ludvigsson på SvD skriver också en lustig liten smått uppgiven kommentar. Hon inleder med att säga att ungdomarna egentligen har fått sin chans, hon avslutar med att såga Kent Persson och däremellan mumlar hon pliktskyldigt om bidragsränder. Vad Ludvigsson inte gör att ge någon form av lösning på problemet. Vad hon däremot gör är att visa uppgivenhet.

Bloggat: Staffan Lindström, Görans tankar, Robin Nilsen, Peter Andersson

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern.

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Tom Tobé skramlar tom tunna”

 1. Peter Says:

  Om 100 hundar uppmanas leta efter 90 nedgrävda ben så kan du utbilda, med glada tillrop motivera, samt piska hundarna hur mycket som helst, alla hundar kommer ändå inte hitta ett varsitt ben.

  Företag nyanställer när folk vill och har råd att köpa mer produkter eller tjänster från företagen än vad dessa kan producera med den arbetskraft man har tillgänglig.

  Så trodde i alla fall många av världens länder att ekonomin fungerade i tider när vi knappt hade någon arbetslöshet överhuvudtaget.

  Kan tipsa om uppsatsen Mitchell, Muysken — Full employment abandoned: shifting sands and policy failures som berör den ekonomiska politiken mot arbetslöshet ur ett historiskt perspektiv. Mycket intressant för S att ta till sig tycker i alla fall jag.

  Uppsatsen kan laddas ner gratis exempelvis här: http://mikenormaneconomics.blogspot.se/2012/01/mitchell-muysken-full-employment.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: