Centern + Afghanistan = NollKoll

Allan Widmans utspel om Afghanistan ställer till det för den moderatledda Alliansen. Hans partiledare Björklund har tagit påsklov, men Centerns Staffan Danielsson visar att han inte är med i matchen.

Något medhåll får Allan Widman alltså inte av allianskamraterna. Centerns Staffan Danielsson betonar att den svenska insatsen måste vara långsiktig.

– Självfallet ska vi göra allt för våra svenska soldaters säkerhet och de gör en mycket viktig insats, men som jag ser det finns det behov av insatser även efter 2014 från Sverige, FN och Isaf-styrkan SR

Vad Danielsson inte verkar ta till sig är att efter 2014 finns inte Isaf-styrkan längre. De stora pojkarna med USA is spetsen tar sitt pick , sitt pack och åker hem till baseball, äpplepaj och blaskig Budweiser, de små pojkarna, varav Sverige är en, följer av ren självbevarelsedrift efter.

Trots att Widman kommit till sakpolitisk insikt verkar han inte inse att som talesperson för sitt parti uppfattas allt han säger som partiets åsikt. Eller också vet han det. Widman är en rutinerad politiker, jag tror detta är en försöksballong uppsänd med Björklunds goda minne.

Vad jag väntar på är Carls Bildts kommentar…

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

2 svar to “Centern + Afghanistan = NollKoll”

 1. Lars Flemström Says:

  Det vore ju ytterst märkligt om man gör ett sådant här utspel utan att ha frågat sin partiledare, när densamme dessutom har en ytterst välmeriterad yrkesmilitär bakgrund med majors grad. Tolgfors’ företrädare som försvarsminister, Mikael Odenberg, m, hade också majors grad. Kanske början på ett officersuppror bland allianspolitikerna?

  Efter att ha läst debattartiklar, som skrivits av yrkesmilitärer, bl.a. i en dagstidning som ges ut på en av landets större regementsorter, menar jag att jag skulle inte ha stått ut en enda dag om jag hade varit officer i Tolgfors’ försvarsmakt. Jag skulle känna mig totalt onyttig. Väljer man att uppbära en relativt hög lön som yrkesofficer vill man väl ändå känna att man kan bidra till sitt eget lands försvar, om främmande makt skulle våga göra ett invansionsförsök?

  Att dessutom behöva tvivla på att man kan bidra med militära resurser i tillräcklig omfattning vid civila katastrofer, måste göra känslan av frustration ännu djupare.

  Om man dessutom upplever att man inte kan ge sina egna soldater, som befinner sig i främmande land, ett fullgott skydd mot att bli sårade eller dödade…

  Det här handlar om mer än Afghanistan.

 2. Vem styr Folkpartiet? « Röda Berget Says:

  […] Widmans utspel om Afghanistan reser frågor om ven som styr folkpartiet. Widman är Folkpartiets talersperson i försvarspolitiska […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: