Alliansspegeln sprack från kant till kant

Peter Högberg frågar sig om Alliansen finns 2014. Hans perspektiv är Vimmerby och det landstinget där han verkar. I Malmö där jag finns existerar inte alliansen. C & KD finns inte i Malmö fullmäktige.

I riket finns det en klar splittring, där den stora sprickan finns mellan KD, å ena sidan och C+Fp+M å andra sidan.

Regeringen Reinfeldt klarade inte av att lägga en proposition om samkönade äktenskap, utan tre av partierna i den dåvarande regeringskoalitionen tvingades gå samman med oppositionen för att köra över KD i denna fråga. Nu är det dags igen. Företrädare för C+M+Fp skriver i SvD:

Mot denna bakgrund menar vi att det nu är dags att ändra lagstiftningen. Centerpartiet, Folkpartiet och Moderaterna kommer därför i dag att föreslå i riksdagens socialutskott att regeringen skyndsamt ska inleda lagstiftningsarbete i syfte att ensamstående kvinnor ska få tillgång till assisterad befruktning.  SvD

Splittringen bekräftas genom KDs svar

Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet har nu, trots högstämt tal om närvarande fäder, tagit ställning för en lag som slår fast vuxnas rätt till barn framför barns rätt till sina föräldrar. Frågan är hur deras väljare ställer sig till det. SvD

I SR tar Hägglund heder och ära av sina Allianskamrater. Jag har ställt frågan förut och jag ställer den igen: När sparkar Reinfeldt ut småborgarna ur regeringen?

Bloggat: Ola Möller, Martin Moberg

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern.

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Ett svar to “Alliansspegeln sprack från kant till kant”

  1. Dan Says:

    Enligt de större tidningarnas omröstningar tycker nästan hälften att KDs linje är den rätta. Fantastisk möjlighet för dom att profilera sig mot resten.

    Förövrigt kan man ju konstatera att detta är en liten vindpust till osämja, i jämförelse med det kaos som kommer följa den rödgröna rörans försök att att få ihop en regering vid en eventuell valvinst.

    Sen till sakfrågan, staten ska inte bidra till att omöjliggöra ett barns rätt till en Pappa. . Om en kvinna vill ha ett barn ensamt så får hån väl gå ut på krogen och köra ett one-night stand.

    ”Dom stora tidningarnas omröstningar” har samma statistiska trovärdighet som snurra flaska…/Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: