Ulf Kristersson köpte sig just en dryg vecka

Ulf Kristersson agerar precis som Kulturbloggen skriver ”Minister Kristersson har gett maktens arrogans ett ansikte”. Jag satt alldeles nyss och skådadde när Ulf K gjorde en äkta Godzillapudel. Allt som fattades var att han kysst talmannens klubba mitt i svingen.

Frågan är då om de Rödgröna ska väcka misstroendevotum mot Ulf Kristersson? Min första tanke var absolut, av samma orsak som Essbeck.  Efter att jag hört UKs pudel, samt löftet om att han ska presentera något senast 1 mars, är det bara att konstatera att han köpt sig en dryg vecka av vad Westerholm kallas ”Stillestånd”.

Det är i sammanhanget viktigt att inse att ”Sjukförsäkringsfiaskot är större än Kristersson”, och att ett misstroendevotum inte skall användas lättvindigt.

Personligen tycker jag det är dags att ta fram släggan och markera mot Regeringen Reinfeldt. Ansvaret ligger främst på regeringschefen som borde ta sitt ansvar och byta ut UK.

När det gäller Böhlmarks tirader vill jag bara upplysa att Riksdagens är den beslutande församlingen, Regeringen den verkställande. Riksdagen har beslutat, statsrådet UK obstruerar. Det är saklig grund för avsked.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern.

Annonser

Etiketter: , , ,

7 svar to “Ulf Kristersson köpte sig just en dryg vecka”

 1. kenneth eriksson Says:

  Nu har sossarna vikit sig igen,alltför att markera mot SD.

  Misstroendevotum är ingen lekstuga utan det verktyg riksdagen kan använda för att avsätta statsråd som missköter sig. UK har en vecka på sig att producera vad han blivit ålagd. Den veckan kan han få…/Peter

 2. Britta Sethson Says:

  Jag tycker att man ska väcka misstroendevotum snarast
  Han har haft tid på sig att fixa detta

 3. Ulf Kristersson lägger sig platt « Görans tankar och bagateller Says:

  […] håller med Peter Johansson om att regeringen med dagens pudel köpt sig en veckas rådrum. Kan man tro att kontakter kommer […]

 4. Sprickor i regeringsfasaden « Parkstugan Says:

  […] mer (tack Johan Westerholm som jag knyckt länkarna från) Peter Johansson 1, 2, Göran […]

 5. Max Says:

  2 gånger har han gått emot riksdagen och han har haft enormt med tid för att fixa 2 textrader eller 10 ord. Ska det behöva ta år?

  ”Medicinska förutsättningar för arbete”, ”på arbetsmarknaden förekommande reguljära/vanliga arbeten”… vad vill moderaterna?

  Jo, de har gett sig tusan på, att de skall fixa en så ”djävulsk” mening, som ger fritt fall och sopar med sig sjuka samt funktionshindrade, för att hamna utförsäkringens mörka hål,
  m a o de vill fixa 2 flugor i en smäll!

 6. Erik Gertkvist Says:

  Problemet är väl egentligen att majoriteten använder terminologi som de facto upphörde fungera innan regeringsskiftet 2006. ”Normalt förekommande arbete” finns inte längre som term (om det ens fanns före 2006): http://ekonomism.us/?e=4332#comm

  Sedan kommer det naturligtvis vara en avvägning om SAP+V+MP vill förena sig med Ariska Rikspartiet om att fälla en minister.Det kommer då bli nåååågot svårt i framtida valrörelser att köra spåret ”SD är Alliansen och lite till”. Folkpartiet kommer hjula av glädje och kan köra ”vi är de enda sanna antirasisterna” ända till valet 2014.

 7. Det borde finnas mandat för att avsätta Kristersson med en misstroendeomröstning. « essbeck Says:

  […] Röda berget Peter skriver att Kristersson gör en Godzillapudel och kysser talmannens klubba, det verkar som att han uppfattar hotet som verkligt. Majoriteten i riksdagen kan ge honom sparken och detta gör att han får bråttom. Kristersson är Reinfeldts val och han är inte folkvald och jag tror som jag skrev ovan att Kristersson knappast är maktfullkomlig och agerar på eget bevåg utan han agerar i linje med vad Reinfeldt och alliansen önskar. Man ser också en del av hur Reinfeldt bygger sitt lag. Det är vattentäta skott mellan de olika ministerposterna så om någon gör bort sig så skall inget skvätta över och skita ner statsministern. Johan W. skriver lite om detta och beskriver ministerposten som en katapultstol. Personligen blir det nog så att om Kristersson blir avsatt av riksdagen eller flyttas bort av Reinfeldt som Johan W. funderar över så är hans politiska karriär över. Man kan lugnt säga att Kristersson är pressad han pressas mellan två skölder, riksdagens vilja och de riktlinjer som han fått från alliansen med Reinfeldt i spetsen. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: