Björklund fick vara palestinier för en dag

Vice Statsminister Björklund fick uppleva den verklighet många palestinier upplever var dag på Västbanken. Bosättare, ofta beväpnade, som under israeliska armens skydd trakasserar, missshandlar och mördar palestinier.

På tisdagen befann han sig i Hebron för att göra ett besök hos TIPH – Temporary International Presence in Hebron. Organisationen har skickat observatörer till området, däribland några svenska, vilka Björklund nu skulle ha hälsat på.

– De skulle ta oss med på en rundtur för att ge oss en känsla av hur det ser ut på marken. Det är ett väldigt oroligt område SvD

Nu hade Björklund lyckligtvis livvaktsskydd och klarade sig undan med endast minnet av en obehaglig upplevelse. Å andra sidan fick Björklund under några minuter uppleva hur det är att vara palestinier i Hebron. Han fick se hur det såg ut på marken.

Bloggat: Röda Malmö, Jinge,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern.

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

2 svar to “Björklund fick vara palestinier för en dag”

 1. VNKate Says:

  God kväll,

  Tyvärr finns det oroligheter mellan palestinier och israeler i området. I Israel har man mångåriga erfarenheter med hur man hanterar terroristhot och säkerhet något som vi förmodligen kommer att bli tvungna att lära oss även i Sverige, med tanke på de ökande terror hoten här och händelser i vår nära omvärld. En grund tanke i skydds arbetet är att skapa säkra zoner med regler kring vilka som får upprätthålla sig där. Uppenbarligen hade man brutit mot dessa vid Björklunds besök. De som lever där är beroende av att reglerna följs för sin säkerhet och agerar om de ser något som bör uppmärksammas.
  En kvinna med kamera känner sig hotad där hon bor och blir upprörd. Snarast att betrakta som en pseudo händelse som får betydelse för att man rapporterar om det.

  Vad det handlar om är att ockupanterna är aggressiva mot de ockuperade. /Peter

 2. Roger Says:

  ”– En mycket aggressiv bosättare försökte angripa Jan Björklund. Hans livvakter från Säpo fick gå emellan och då uppstod handgemäng, säger pressekreterare Eva-Marie Byberg till SvD.”

  SvD:s reportage nämner ingenting om huruvida det fanns några ISRAELISKA säkerhetsvakter som kunde ingripa och skydda den utländske besökaren — som i egenskap av regeringsmedlem torde åtnjuta immunitet. Vilket är förvånande.

  Det var säkert en nyttig upplevelse för vår vice statsminister. Kanske funderar han nu en extra gång över sin kolartro på Israels allmänna förträfflighet? Hade han räknat med nånting sånt här, och därför tagit med sig SÄPO-personal? Eller är det standard att regeringsledamöter har SÄPO i släptåg vid utländska besök?

  I DN eller AB fannns uppgifter om att Israelisk militär bar närvarande. De avbröt besöket. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: