Bodström ställer relevanta frågor till Ask

Under Regeringen Reinfeldts första år vid makten dumpade de vad de ansåg vara onödiga saker, i alla fall onödiga utgifter.

2006 startade arbetet MVG, Motverka våld och gäng, ett projekt som skulle hjälpa de kommuner som hade störst ­problem med ungdomar som rekryterats till den organiserade brottsligheten. Projektet var ovanligt lyckat och ledde till att 70 procent av de ungdomar som deltog i arbetet kunde lämna den brottsliga banan och i stället återanpassas till en hoppfull framtid. Därigenom sparade man inte bara mycket mänskligt lidande, men gjorde också en bra investering för samhället. Trots det goda resultatet la ­regeringen ner hela arbetet 2008 och lämnade ungdomarna åt sitt öde.

Samma sak skedde med MOB, Mobilisering mot narko­tika. Det var ett ­projekt som startade 2002 under Björn Fries ledning. ­Flera hundra miljoner kronor satsades för att på bred front stoppa ökningen av ungdomars narkotikamissbruk. Även detta arbete föll väl ut och det var många som lovordade satsningen. Men regeringen lade ändå ner projektet 2007 med konsekvensen att ännu fler ungdomar kommer att dras in i ett narkotikamissbruk. AB

Varför lades projekten ner när de var lyckade? Att skära på förebyggande verksamhet är inte att spara, det är skaffa sig ökade kostnader längre fram. Å andra sidan skulle skattesänkningarna betalas.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern.

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Bodström ställer relevanta frågor till Ask”

  1. Sven-Eric Forsén Says:

    Det verkar som om Thomas Bodström laddar för att överta posten som justitieminister. Och han bör ju ha kvalifikationerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: