Helvetesgapet inom KD

Helvetesgapet delar den Borg där rövarhövdingen Mattis besitter den ena halvan och hans fiende Borka den den andra. Ingen av dem är tillräckligt stark för att driva ut den andre.

samma sätt är det med helvetesgapet inom KD. Hägglund vann striden med 69% – 31%. Det skulle i andra sammanhang rälknas som en klar seger, men i Hägglunds värld är det stabliliteten som är avgörande. Smärtgränsen för interna fraktioner är olika beroende på parti, men ingen ledare kan acceptera en fraktion på säg 40%, och dit är det inte långt kvar.

Nu säger visserligen Odell att hans kamp är slut, men vad säger Odell-falangen. De gör den läpparnas bekännelse valdramaturgin kräver, men de egentligen tänker avslöjar de spända anletsdragen.

Odell ser slutet i vart fall. Han är 65 idag, slutet på hans karriär närmar sig snabbt. Ingen kan protestera mot att han byts ut efter valet 2014, om nu KD klarar sig kvar riksdagen.

Vad händer om KDs siffror fortsätter att vara låga och Ebba Busch utmanar på nästa riksting? Ponera att hon får 38% och hägglund 62%. Kan han sitta kvar med det misstroendet. Odell tog en risk när han utmanade, han kan tappa allt utom riksdagsplatsen. Ebba Bush kan utmana helt utan risk. Hon är ung och etablerad i sitt distrikt, hon har framtiden för sig. Grenom att utmana Hägglund kan hon vid en förlust positionera sig som den nya unga framtid KD behöver för att inte återfalla till bli ett parti för frireligiösa smålänningar.

Det paraxdala är att med Ebba Bush vid rodret kommer KD att åter bli ett part för frireligiösa smålänningar.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: