#Drev68 visste var den tog

Jag vill rekommendera alla att läsa inlägget på Paul Ronges blogg om drevet mot Håkan Juholt.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin talade offentligt om att Juholt ”inte kan dra ett rakt streck” och uppmanade partiet att lyfta bort honom. Expressens Niklas Svensson har drivit en fullständigt öppen kampanj, med en egen ”opinionsundersökning” av Juholts förtroende som inte också innehöll det självklara svarsalternativet: ”Jag har förtroende”. Journalister som annars brukar måna om sin neutrala inställning, som Aftonbladets Lena Mellin och SVT:s Mats Knutson har gått över gränsen. Rutinerade KG Bergström skriver i Expressen att han aldrig sett någon så ”ovärdig” partiledare som Juholt. Jag tror många med mig ändå tycker att det är Socialdemokraternas medlemmar som ska bestämma vem som är partiordförande, inte innerstadsblaserade stockholmsjournalister som tycker ”lantisen är ovärdig”. Ronge

Det är ett drev som startade i oktober och tog slut igår. Det är viktigt att bedöma dessa journaliser med samma måttstock som de använde mot Juholt. Varje artikel ska granskas för sig, finns det ett förfluget ord eller en rubrik som är felsatt eller överdriven är det som ska vara avgörande för hur artikeln,dess författare och dess medium ska bedömas.

Rädslan att behöva möta samma måttståck visar sig i alla sinn nakenhet när Expressen och SvD förnekar så det blir mörkblå. Skulle dom ha köpt sina egna bortförklaringar om förhållandet vore det motsatta?

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern.

Annonser

Etiketter: , , , ,

4 svar to “#Drev68 visste var den tog”

 1. Sven Liljegren Says:

  Jag har länge funderat över varför inte KG Bergström och hans gelikar är ministrar. Det vet allt om allt och lite till.
  Kanske är det något som saknas i deras utrustning.

  Det är enklare att sitta i baksätet än att själv köra bilen. /Peter

 2. Pelle Says:

  Har funderat hela tiden över hur en socialdemokratisk tidning som Aftonbladet kan fortsätta att driva denna kampanj mot Juholt som har pågått ända sedan hans sambo ”avslöjades”.
  Dessutom,för det första, hade Juholt ingen rådgivare?För det andra var det ingen i Sossarnas ledning som såg att man hela tiden spelade fram regeringen så att de inget behövde säga?

  Det är bara ledarsidan som är S-märkt. De har inget somh helst inflytande över de andra redaktionernas arbete. AB ägs av norska Shipsteds. /Peter

 3. Berra Says:

  Tycker att det verkligen är ovärdigt som Juholt har blivit behandlad. Ja, det brukar kallas mobbing om det förekommer på en skola eller arbetsplats. Det mest ovärdiga är att hans eget parti har stämt in i mobbingkören. Ja, man skäms faktisk för att vara socialdemokrat efter att Juholt har blivit utmobbad. Ja man skäms också för Sverige, det som hänt Juholt skulle inte kunna hända i något annat land i Europa.
  Skäms på er alla som har mobbat ut den bäste ledare som socialdemokratin haft i modern tid!

 4. Nicklas Eriksson Says:

  Berra: det där var nog en av de mest hysteriska överdrifter jag läst i hela mitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: