Oj, oj,oj, O(j)dell

Jag måste säga att jag njuter av KDs röra. En så genomgripande revolt mot en sittande partiledare har sällan skådats i svensk politik.

Bara det faktum att det finns en utmanare mot den sittande ordföranden är ovanligt. Att dessutom en grupp tunga förtroendevalda i media stöttar utmanaren är sällsynt. När nu ungdomsförbundet går ut och öppet stöttar utmanaren andas det partisprängning.

Tokmoderaten går loss, likaså Moberg. Alliansfritt beskriver Odells högerkristna polare.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Etiketter: , , ,

4 svar to “Oj, oj,oj, O(j)dell”

 1. Alliansens Bidragssamhälle « Ett hjärta RÖTT Says:

  […] Sommestad om skuggbudgeten, Motvallsbloggen om Natos bombningar, Peter Andersson om Sara Palin, Röda berget om KD, Röda Malmö om litteraturpriset, […]

 2. stigberglund Says:

  KD har stadigt fallit tillbaka hela tiden efter Alf Svenssons ledning.

  Varför?

  De äts upp av Alliansens övriga partier, framför allt M, som driver i stort samma frågor som KD.

  Om KD skall överleva bör de gå samman med ett annat borgerligt parti.

  Behövs KD egentligen?

  http://stigberglund.wordpress.com/

 3. Lars Flemström Says:

  Odell har ställt upp förr mot Hägglund. Även Maria Larsson ställde upp mot Hägglund. De drog tillbaka sina kandidaturer omedelbart före rikstinget eftersom det var risk att Hägglund inte skulle bli vald. Han var ju den bästa kandidaten, enligt Alf Svensson, som själv ställde upp i det senaste EU-valet för att inte Lennart Sacrédeus skulle bli invald på nytt.

  Resultatet blev emellertid att både Lennart Sacrédeus och Ella Bohlin blev utslagna av Alf Svensson, som har ett starkt stöd bland partiets krympande skara kärnväljare inom pintströrelsen. Pingströrelsens ledande företrädare under flera år, pastor Sten-Gunnar Hedin, är emellertid socialdemokrat.

  Vad som nu verkar ha skrämt upp partifolket i kd är att det kanske inte blir så många moderata taktikröster på kd, eftersom även c och fp kan komma att behöva de moderata taktikrösterna för att hålla sig kvar i riksdagen. Hälften av rösterna på kd i senaste valet kom från taktikröstande moderater.

  Alliansen verkar ha som strategi att låta kd ensamma profilera sig som ett parti för kristna väljare. Men med Hägglund som partiledare har kd svårt att locka ens de kristna väljare, som har en borgerlig grundsyn.

  Det förvånar mig att inte heller s försöker konkurrera om den gruppen kristna väljare, som faktiskt är ganska illa behandlade av alla partier. Kan man vinna val genom att håna sina väljare p.g.a deras tro och skälla ut dem för att vara ”högerkristna” p.g.a. av deras tro att Gud skapade världen på sex dagar, att Jesus kunde gå på vatten, etc, när de står till vänster politiskt?

 4. Martin Says:

  Nja, det var väl bara ett år sen en likande revolt mot sittande partiledare skedde i svensk politik. Dock vågade ju ingen ställa upp officiellt av någon anledning. Tyvärr för respektive parti, då som nu verkar det bara leda till tillfälliga övergångslösningar. Förra årets parti överlever nog, mer tveksam till att KD klarar denna strid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: