Juholt skrämmer skiten ur moderaterna

Jag förvånas över tonläget från moderaterna. Maria Abrahamsson kastar ur på Brännpunkt ur sig en spya som har lika mycket substans som när en berusad Sverigedemokrat i goda vänners lag häver ur sig om Mona Sahlin.

Fredrik Reinfeldt nöjer sig inte med att attackera socialdemokraternas politik, han går i SR till attack mot Håkan Juholt som person. Även så pass balanserade individer som Fredrik Antonsson beter sig som någon slags Tokmoderat på Twitter.

Folkpartisterna vill inte vara sämre och förvandlar arbetsmarknadsdepartmentet till en del av Folkpartiets kansli.

Vad är det då som får moderaterna att skrika i primal? De vet att deras budget kommer att gå igenom, kanske med någon kosmetisk förändring. Det finns inget samlat alternativ från oppositionen, så varför denna överreaktion? Reinfeldts politik kommer att bli verlklighet.
Nedanstående chattsvar från Tommy Waidelich ger en ledtråd

Tommy Waidelich: Jag tycker att det behövs högre ambitioner i svensk politik. Regeringens viktigaste åtgärd för att stimulera är sänkt krogmoms. Det är märkligt. Även regeringens egna experter avfärder krogmomsen som ett sätt att skapa jobb. Det övergripande målet för socialdemokraternas ekonomiska politik är full sysselsättning. Därför fokuserar vi i vår budget på jobbskapande åtgärder, investeringar i det som bygger Sverige starkt – utbildning, infrastruktur och bostäder. DN

Reinfeldt är kort sagt rädd. Han inser hur svag hans egen budget är, nu när det heliga jobbskatteavdraget gick i putten. Han vet att hans krogmoms är väldigt tunn bredvid de kraftfulla satsningar på utbildning, infrastruktur, bostäder, arbete och välfärd som rullas ut i det socialdemokratiska budgetalternativet.

I attacken avslöjar han sig själv. En Statsman med självförtroende hade lugnt deklarerat att detta var oppositionens önskelista, som inte skulle komma längre än kammarens pappersbinge. Men Reinfeldt är ingen Statsman, han är bara en livrädd politiker som ser en övermäktig motståndare.

Bloggat: Martin Moberg, Kristian Krassman, Annika Högberg, Ola Möller

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

10 svar to “Juholt skrämmer skiten ur moderaterna”

 1. Thomas Åkerblad Says:

  ”Men Reinfeldt är ingen Statsman, han är bara en livrädd politiker som ser en övermäktig motståndare.”
  Det var det roligaste jag läst på länge! Fråga Katrine Kielos om hon anser Håkan vara en övermäktig motståndare för Reinfeldt! Tack för skrattet!

  Och vem gjorde Katrine Kielos till till världen Facit, den optimala blandningen av Oraklet i Delphi och den Allvetande Skräphögen från Fragglarna? /Peter

 2. Mia Says:

  Jadu,intryck av att vara balanserad kan man ju ge så länge man inte blir blockerad-blir man det så kommer det kanske fram inte så roliga sidor och kanske är det som Antonsson går igenom.
  Har läst ett par inlägg han gjort och gäsp gäsp,har inte alls nåt till övers för bloggen och tappade mycket snabbt intresset för en undersköterskas (som han väl är)liv och leverne som moderat.
  javisst har du rätt och visst är dom rädda för Juholt.
  jag har letat bland grabbarna på S-bloggar.Inte en enda refererar till ex Playboy,det gjorde Antonsson och det säger en del om hans dröm om hur världsordningen ska vara och barnslighetsgraden i mitt tycke. Hjälper inte hur mycket fakta eller hur lustigt han än försöker få till det.Det sammantagna resultatet i mina ögon blir lite billigt och lite barnsligt,sen kan han ju säkert va snäll ändå.

 3. Fara å färde « Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Johan Westerholm, Ulf Bjereld, Röda Berget, Martin Moberg, Natalie Sial, Lena Sommestad, Jörgen Danielsson, Röda Berget, Martin Moberg, […]

 4. Maria Abrahamsson föredrar en politik som bidrar till ökat våld mot kvinnor. « essbeck Says:

  […] Peter, Ronny, […]

 5. Stig-Björn Ljunggren Says:

  Så är det säkert. Moderaterna sitter i permanent krismöte i fruktan för den nya socialdemokratin. Nu händer det! Världen blir normal igen!

  Japp…/Peter

 6. Maria Abrahamsson satsar på ökad kvinnomisshandel och mer råsupande « Röda Berget Says:

  […] vill idag rekommendera Essbeck som elegant kontrar Maria Abrahamssons spya om Håkan Juholt. 2006 var Maria Abrahamsson för en sänkning av skatten på alkohol med argumentet […]

 7. Thomas Åkerblad Says:

  Eric Sundström i Dagens Arena verkar inte heller speciellt imponerad i dagens ledare ”Lär av misstagen Juholt”.
  ”Vi har tidigare påpekat att S nu måste fråga sig om de vill vinna nästa val. I så fall bör de ställa sina vagnar i cirkel och skjuta utåt, i stället för att först bygga upp förväntningarna på en budget och sedan applicera Libyentakterna inför dess presentation.
  Juholt måste vinna förtroende vad gäller ekonomisk politik och han måste framstå som en trovärdig statsministerkandidat. Därför är haveriet i en fråga som rör just ekonomi och ledarskap så allvarligt. Det finns flera lärdomar för S-toppen att reflektera över.”
  Om det här är att skrämma skiten ur Reinfeldt så tror jag att du är ganska ensam om den tolkningen?

  http://www.dagensarena.se/ledare/lar-av-misstagen-juholt/

  Varför annars denna överraektion med personliga påhopp i radio. Vore han inte skraj skulle han ignorerat. Panik och smutskastning är alltid talande.

  På samma sätt bekräftar du min bild av den skraje Reinfeldt genom att Tokförneka, speciellt genom att komma dragande med Erik Sundström. Dög inte Reinfelds personangrepp som argument. /Peter

 8. Ungefär så rädd för att Sarah Palin skulle ha fått tillgång till kärnvapenkoderna! « Maria Hagbom Says:

  […] som skriver: Peter Johansson, Martin Moberg, Kristian Krassman, Annika Högberg, Ola Möller, Morgan Johansson, […]

 9. blomrabatten Says:

  Liten rädd hund hugger. Så är det med statsministern. Efter senaste valet har han låtsats att det är han som styr. Efter ett år har han fattat att han sitter osäkert. Kul för oss som tänker vinna nästa val.

 10. Thomas Åkerblad Says:

  @blomrabatten – Kul! Läste just Aftonbladet innan jag läste ditt inlägg. ”Lokala S-höjdare missnöjda med Håkan Juholt”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13738265.ab andas inte riktigt samma förtröstan som du. ”Nästan hälften av landets lokala S-höjdare är besvikna eller bara ganska nöjda med Håkan Juholt.” ”…Andra beskriver partiledaren som otydlig, svajig och en pratmakare.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: