Dagen då USA bad Arabvärlden dra åt helvete

USA har beslutat att straffa palestinierna med svält och sjukdom. Andra delar i straffet är sämre infrastruktur vilket kan påverka vattenförsörjningen och minskad utbildning, vilket sannolikt kommer att driva desperata föräldrar att skicka sina barn till de skolor som drivs av Hamas. Brottet palestinierna begick var att lämna in en ansökan till FN om medlemskap. För det ska de svältas till underkastelse.

Israel fortsätter bygga illegala bosättningar på ockuperad mark, men denna handling medför ingen som helst konsekvens i den amerikanska hållningen gentemot Israel. Sällan har dubbelmoralen. eller ”Double Standard” som det heter på USAiska, varit så tydlig.

Jag undrar om USA verkligen inser vilken signal de skickar mitt i den araiska våren. Vad de gör är att be hela Arabvärlden att dra åt helvete. När det satt vänliga diktaurer i länder som Egypten var det ofarligt att be ”Araben på gatan” att fara och flyga. Hans/hennes åsikt hade ändå ingen betydelse.

USA ber om en ny våg av antiamerikanisk över arabvärlden, en våg som mycket väl kan slå igenom i utrikespolitiken. Idag finns nämligen en konkurent till USA om det kommande världsherraväldet. För Kina vore det ett billigt att ta klar ställning för palestinierna om vinsten vore att få in en stor fot i Mellanöstern.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , ,

Ett svar to “Dagen då USA bad Arabvärlden dra åt helvete”

  1. Patrik Tikkanen Says:

    Problemet med dig, samt väldigt många andra, är att man behandlar Palestina som en stat – trots att det inte är det. Man kan börja med att erkännas som stat innan man kan bli medlem i FN…
    Och dessutom: Denna landmassa, som kallas Västbanken, var under Jordaniens ockupation innan Israel ockuperade det. Förhandlingar om att trolla fram en stat av Palestina borde således ske mellan Israel och Jordanien.

    ”There are no differences between Jordanians, Palestinians, Syrians and Lebanese. We are all part of one nation. It is only for political reasons that we carefully underline our Palestinian identity, because it is in the interest of the Arabs to encourage a separate Palestinian identity. The founding of a Palestinian state is a new tool in the continuing battle against Israel.” Zuheir Mushin, fd chef för PLOs militära avd o medlem av exekutiva rådet (30/3 1977).

    Samma gamla skit som Golda Meir brukade köra med. Det finns inga palestinier. När ska ni fatta att det tjafset inte är relevant. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: