Madestam ute och cyklar om Petzälls attraktivitet

Jenny Madestam gör en förvånansvärd bedömning av Petzälls politiska framtid.

Jenny Madestam menar att det är en svår position att vara politisk vilde, men tror att William Petzäll kan ha möjlighet att använda den till sin fördel.
– En sådan vilde blir på sätt och vis ett hett villebråd för övriga partier. Självklart kan William Petzäll till viss del få ett gott förhandlingsläge, säger hon Expressen

Vilket parti skulle vilja ha en person med Pertzälls politiska bagage? Madestam gör misstaget att jämföra Petzäll med andra ”politiska övergångar” eller vildar. När Karin Svensson Smith gick från Vänsteråartiet till Miiljöpartiet fanns det en politisk samsyn hos båda parter som gjorde övergången möjlig. Det är rätt enkelt för en person att gå mellan de borgerliga partierna, de överlappar varandra i många frågor. Motsvarande finns på vänsterkanten.

Vilket parti anser Madestam skulla attraheras av Petzälls åsikter? Att tro att han plötsligt överger allt som har hittils trott på är löjligt. Han är inte politiskt trovärdig, han är minst sagt en strulputte och om ryktena stämmer har försökt få någon slags ersättning av SD för att säga av sig platsen. Återigen, vem vill ha honom?

Petzäll har all rätt i världen att sitta kvar mandatperioden ut, men han kommer att bli en väldigt ensam människa. Hans gamla partikamrater kommer att sky honom värre än pesten? Ledamöterna från de övriga partierna kommer att umgås lika mycket med honom som de gjort hittills.

En ensam ung man, med drogproblem och gott om pengar i en storstad är ingen hälsofrämjande kombination.

Om han inte säger av sitt uppdrag och tar tag i sig själv kommer han inte att överleva mandatperioden.

Bloggat: Fredrik Antonsson, Fredrik Antonsson, Mikael Andersson, Tommys Tankar,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

7 svar to “Madestam ute och cyklar om Petzälls attraktivitet”

 1. Arbetarperspektiv (@Arbperspektiv) Says:

  Jag tror inte att blandmissbrukare är så frekventa i Jenny Madestams alabastertorn att hon har hunnit lära sig så värst mycket av vad de oftast går för. Du kan inte klandra en elitmänniska för att hon inte begriper så mycket när vardagliga problem slår in på hennes vanliga spelplan.

  Madestam borde fatta att en person med hans politiska bagage inte kommer att välkomnas i något av de övriga riksdagspartierna även om han var absolutist. Det har inget med hans missbruk att göra. /Peter

 2. Karin Says:

  Alkoholism är en sjukdom. Och det är synd om killen. Han VILL vara kvar i riksdagen och det kan man förstå. Vad ska han annars ta sig till?
  Låt han få en chans till, tycker jag.

  Valet är hans, ingen kan ta uppdraget ifrån honom. Valet är hans, men hans partigrupp har lyckats alieniera. Om de vill ta tillbaka honom är det upp till dem. Inget annat parti kommer att ta i honom med tång. Det har inget med spriten eller drogerna att göra. /Peter

 3. Ricki Tarr Says:

  Vänstern har svårt att komma tillrätta med SD: Man kan till nöds acceptera att de uppmanar till ”krig” mot islam och filosoferar över att en neger som flyttar från Afrika till Sverige dock fortfarande är en neger (Ekeroth), men när en av dessa förhatliga lämnar halvnazismen bakom sig och vill börja verka politiskt för att personer med missbruksproblem ska få mer stöd, ja då rämnar hela ens världsbild och man förutspår vederbörandes snara hädanfärd. Petzäll må ha en problematisk bakgrund, men om det finns ett uns av sanning i det han säger har han gjort en längre resa än alla möjliga husgudar ute på vänstra stranden, dessa må heta Fidel, Erich eller Jonas.

 4. Riksdagsmän tjänar bra med pengar | Svensson Says:

  […] Bloggat: Jinge, Röda Berget, Läs även andra bloggares åsikter om William Petzäll, Riksdagen, Riksdagsmannalöner, SD, […]

 5. Lars Forsberg Says:

  Ricki Tarr De va de värsta svammel jag någonsin läst. Vet du överhuvudtaget vad det är du kommenterar?
  Förövrigt så tycker jag det är kanon att så många sk. politiker gör bort sig! Vi kan på de viset kanske komma närmare en modernisering av riksdagsmännens ersättningar. Ja kanske hela de etablerade Sveriges syn på makt och ekonomisk demokrati.

 6. Joacim Stawreberg Says:

  Ge skandalen ett litet tag att ”sätta” sig, så skall du (vi) se att han dyker upp antingen i moderaternas- eller kristdemokraternas partifärger.

 7. Vad hade SvT förväntat sig? « Röda Berget Says:

  […] Madestam visar samma brist på verklighetsuppfattning som när hon ansåg att Petzäll var ”ett hett villebråd för andra partier”. Madestam kanske är en habil teoretisk statsvetare, men hennes svaga sida verkar vara […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: