Erkänn Palestina nu!

Nu är det dags att erkänna Palestina, just nu. Turkiet utövar press på Israel, polaren Mubarak är borta, vilket innebär att Israels närmaste allierade i närområdet fjärmar sig med rasande fart.

Ett erkännande av Palestina skulle innebära att Israel okcuperar en av FN erkänd stat, en ockupation som sker med brutala metoder. Kollektiva bestraffningar, fängslanden utan rättegång och ett frekvent användande av tortyr är karakteriserar ockupationen.

Ett erkännande skulle tvinga FN att behandla Israel på samma sätt som de behandlat Libyen, det skulle vara svårt för EU att motivera en ekonomisk bojkott mot Syrien, men ej mot Israel.

Ahlin & Jämtin skriver som svar på B&Bs svammel:

Självfallet är återupptagna fredsförhandlingar det bästa alternativet. Detta är också palestiniernas prioritet. De har varit mycket tydliga med att de vill få igång fredssamtalen och de har gjort stora eftergifter för att möjliggöra återupptagna förhandlingar. Palestinierna har sagt att en utgångspunkt bör vara en tvåstatslösning som utgår från 1967 års gränser med östra Jerusalem som huvudstad. Ställda inför Israels uppenbara motstånd mot fredsförhandlingar återstår snart inget annat alternativ för palestinierna än att driva ett erkännande av staten Palestina i FN. SvD

Att DN gör allt de kan för att motarbetaen rättvis ftred i Mellanöstern är ingen nyhet och belkräftas av dagens ledare.

Bloggat: Johan Westerholm

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Ett svar to “Erkänn Palestina nu!”

  1. Roberto Says:

    Nu har det även startats en namninsamling för att Sverige ska erkänna Palestina: http://www.palestinagrupperna.se/fnupprop Skriv gärna under och sprid brett!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: