Hamnar Anna-Karin på Lööfs Hatthylla?

Annie Lööf ser ut att vinna kampen, Johnsson och Hatt får bära de bittra Looserhattarna. Visserligen är det ombuden på centerstämman, tinget eller vad det nu heter som beslutar, men om valberedningens har hållt det våta fingret på rätt ställe ska det bara vara en formalitet.

Frågan är då vad som händer nu. Lööfs profil som Tepåsehöger kommer inte att i längden klara av att hantera centerns långsiktiga problem. De gamla landsbygdsväljarna försvinner i snabbare takt än vad storstadsväljare tillkommer. Centern kommer säkert att få en tillfällig uppgång i opinionen, men den kommer att sjunka undan. Varför rösta på en blek kopia när orginalet finns att tillgå?

En mer akut fråga är vad som händer med förlorarna. Att Maud Olofsson kickas ur regeringen för att göra plats för den nya drottningen är ingen högoddsare. Den mer intressanta frågan är om Lööf fortfarande vill ha Hatten kvar och om Hatt i längden vill spelade andrafiolen åt den person han faktaiskt tycker hon är överlägsen.

Jag ger Olofsson runt 15 minuter i regeringen efter Lööf blivit vald, Hatt är på det ena eller det andra sättet borta inom ett år.

Jag tycker det är bra att Centern väljer Lööf, Hatts sociallibera framtoning hade haft en möjlighet att fylla en lucka inom den svenska högern. Med Lööf blir det bara ytterligare ett högerparti. Maud må vara borta, men Mauderaterna kommer att bestå. Det tackar vi för.

Bloggat: Martin Moberg, IMike, Sandro Wennberg skriver om Lööfs åsikter i många frågor…

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Hamnar Anna-Karin på Lööfs Hatthylla?”

  1. Centern påstås vara liberalt men i sitt handlande beter de sig liveget. « essbeck Says:

    […] centerpartiet inte har är ett argument mot moderaterna där de kan säga att vi står för de här idéerna och om ni inte är intresserade (riktat mot […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: