Reinfeldt & Borg har just bevisat att jobbskatteavdragen inte skapar jobb

Jobbskatteavdraget skapar jobb” Hur många gånger under de senaste 5 åren har vi hört den ramsan från Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Per Schlingmann, Sven-Otti Littorin? Jag har ingen aning, men det närmaste jag kommer i kronisk upprepning av samma ordsträng en kvartett Hare Krishna som kör sitt eviga mantra.

””Jobbskatteavdraget skapar jobb, fler i arbete ger mer skatt till staten. Jobbskatteavdraget är ingen kostnad”. Var gång oppositionen har frågat efter hur mycket jobbskatteavdragen kosttat blev svaret att de i slutändan inte kostade något.

Vi har en reformambition, vi vill mer när det gäller jobben, men bara om det finns ett utrymmeReinfeldt i SvD

Nu kommer det, svart på vitt. Jobbskatteavdragen kostar pengar, de ger inga jobb. Snacket om ökade inkomster är bara snack. Om Moderaterna verkligen trodde på sin egen politik och sin egen retorik skulle de pressa fram ett femte jobbskatteavdrag. De har i fem år tjatat om att det lönar sig för staten att införa jobbskatteavdrag.

För första gången på fem år är Reinfeldt ärlig, men det är en ärlighet under galgen. Alternativet var att pisk i riksdagen, men Reinfeldt verkar tro att vi ska glömma hans snickelisnack om de självfinanseierade jobbskatteavdragen. Han verkar även tro att han kan få igenom ett JSA nästa år.

Fet chans, som vi säger i Malmö…

Bloggat: Kristian Krassman, Roger Jönsson, Alliansfritt Sverige, Ulf Bjereld, Annika Högberg, Johan Westerholm, Peter Högberg, Sebastian Stenholm, Staffan Lindström, Peter Andersson och Utredarna

På den moderata sidan försöker Kent hålla den ansvarstagande fanan högt, Antonsson är chockad och den moderata Tepåsehögerns främste företrädare vägrar inse att loppet är kört.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

6 svar to “Reinfeldt & Borg har just bevisat att jobbskatteavdragen inte skapar jobb”

 1. Mia Says:

  Haha,det går bara inte sluta skratta,
  tokmoderaten får hjälpa till att skatta.
  Vi andra gör det så gärna så.
  För vi är faktiskt inte blå.

  Jag läste Antonsson inlägg och måste säga att det bekymrar mig mindre om han får välja mellan museum och bio,när cancersjuka blir utförsäkrade.Bebisbekymmer i mina ögon.

 2. Jag höll på att logga ut… « Ruggugglan funderar vidare Says:

  […] tänkte gå och lägga mig på allvar när jag snubblade över Röda Bergets blogg om ”Dagens Reinfeltdh & Borg” […]

 3. Bitterljuva toner i mediesfären. » Fredrik och hans Sollentuna - Says:

  […] Annika Högberg, Martin Moberg, Sebastians tankar, Röda Berget, Westerholm, Högbergs tankar, Jinge, Tagged Alliansen, Anders Borg, Ekonomi, Euro, Europa, […]

 4. SvavaValkyrie Says:

  Vad de egentligen säger är att lägre skatt skapar långsiktiga förutsättningar för tillväxt vilket i sin tur leder till fler i arbete, men att det finns effektivare sätt att bygga kortsiktiga jobb – med hjälp av stimulanser av olika slag.

  Det kan man ju tro på eller låta bli vilket man vill, men det är inget konstigt med det som sas på presskonferensen, utifrån ovanstående resonemang.

  Ok, högerns vanliga mantra om dymaniska effekter som ska visa sig i en dimmig framtid. Det vi numera kallar Tepåsehöger…/Peter

 5. Moderater utan arbetslinje eller politik | Claeskrantz.se - En personlig politisk blogg om Sverige och omvärlden Says:

  […] RINGBORGS BLOGG, Mitt i steget, Johan…, Fredrik och hans Sol…, Thomas Böhlmark, Röda Berget, Lotta Olsson (m) Blo…, Mitt i steget, Johan…, Maria Hagbom, Signerat Kjellberg och […]

 6. Skattebetalarnas pengar går till skrupelfria Fas 3-anordnare! » HumanLabRat bloggar Says:

  […] Bloggar: Alliansfritt,  Alliansfritt2,  Helga von Pitbull,  Slavstugan, Fas 3-info,  Jämlikhetsandan,  Badlands Hyena,  Martin Moberg,  Johan Westerholm,  Johan Westerholm2,  Peter Andersson,  Röda Berget. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: