Björklunds historielöshet avslöjas åter

Jan Björklund är en man som lever i sin backspegel. Därför är det märkligt att han inte har koll på sitt eget partis politiska historia.

Björklund och andra gör ibland ett stort nummer av att Socialdemokraterna ensamma avskaffade studentexamen och att detta beslut (taget av illvilja) är skyldigt till dagens utbildningspolitiska tillkortakommanden. Han borde skälla mer på Ola Ullsten och dåtidens liberaler.

Mest entusiastiska för ett avskaffande var folkpartisterna. Folkpartiets ungdomsförbund skrev i sitt remissvar, undertecknat av den blivande folkpartiledaren Ola Ullsten, att studentexamen i många avseenden var ”föråldrad och olämplig”. Det var de unga liberalerna som gick i spetsen för den kulturradikala rörelse som bestämde det ideologiska klimatet kring gymnasiereformen DN

Gymnasieinspektionen avskaffades 1982 av en borgerlig regering, med en moderat skolminister.

Med tanke på att borgerliga regeringar genom Lgr 80 och Lpo 94 har genomfört de senaste stora föränsdringarna av den svenska skolan, står det helt klart att den sk ”flumskolan” är en folkpartistisk skapelse.

Frågan är om Björklund är skamset medveten om detta faktum och ljuger för väljarna eller om han bara är okunnig…

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Ett svar to “Björklunds historielöshet avslöjas åter”

  1. Sven-Eric Forsén Says:

    Jan Björklunds ställning som utbildningsminister blir allt mer motsägelsefull och ifrågasatt. Något som de borgerliga sympatisörerna kan få anledning att begrunda. Nu kan både MP och vår skolpolitiske talesman Mikael Damberg, gå till offensiv mot Folkpartiets självutnämnda suveränitetstro på detta område.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: