Sommestad är ett kontroversiellt förslag

En enig valberedning föreslår Lena Sommestad som ny ordförande för S-kvinnor. Jag kommer inte att ha några åsikter om hennes kvaliteter som ordförande eller hennes eventuella motkandidater. Jag ska däremot ge några allmänna reflektiopner.

Det är minst sagt kontroversiellt förslag. Sittande ordförande Nalin Pekgul vill sitta kvar, men den eniga valbredningen ger ett annat förslag. Det händer inte ofta.

Förslaget tyder antingen på ett utbrett missnöje med Pekgul eller på att valberedningen går i otakt med förbundets medlemmar.

En annan detalj som ytterligare kan komplicera processen är de övriga två kandifaterna, Ylva Johansson och Eva-Lena Jansson. Vid en jämn omröstning mellen tre kandidater kan man blir vald med 35-40% av rösterna, är det fyra kan det räcka med 30%.

Det ska bli intressant att följa processen under tiden fram till valet på kongressen.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

7 svar to “Sommestad är ett kontroversiellt förslag”

 1. Sven-Eric Forsén Says:

  Egentligen har jag inget emot Nalin Pekgul som ordförande för S-kvinnorna. Förra gången hon var utmanad vann hon klart över Veronica Palm. Men Veronica blev mer än väl kompenserad inom riksdagen och som ordförande i Stockholms arbetarekommun. Det var något överraskande att valberedningen – och enhälligt dessutom – utsett Lena Sommestad som sin kandidat. Det torde bero på att Lenas ideologiskt färgade debattinsatser gjort ett starkt intryck, och är väl förankrade, hos ledande socialdemokrater. På så sätt kan hon få en frmskjuten plattform att verka från om hon skulle bli vald.

 2. Bengt Nilsson Says:

  Läs Lena Sommestads blogg så förstår man att hennes visioner och kommande handlingsprogram för socialdemokratin ligger skyhögt över de andra kandidaternas tänk!
  En myckket, mycket duglig och kunnig ordförande för S-kvinnorna!

  Bengt Nilsson, klassisk socialdemokrat

 3. Gydvan Says:

  Jag hoppas på Lena Sommestad. Det är en kompetent politiker med visioner. Perfekt som ledare som ska peka ut vägen.
  Men visst är det intressant att valberedningen föreslår ett annat namn än sittande.
  Min upplevelse är att Nalin Pekgul är Sahlins kandidat och det kanske inte är så lyckat med tanke på valresultat.
  Ylva J har för mycket stämpel om att anpassa sig till marknaden/tillväxten och Eva-Lena J vet jag för lite om.

 4. Valberedningsskräll i S-kvinnor « ardin.se Says:

  […] är en ledare skriven för Gotlands tidningar. Läs även i DN och SvD, och Röda berget som bland ca 15 andra också var på […]

 5. Framtid med s-kvinnor | Lena Sommestad Says:

  […] 3) Till sist, och kanske är viktigast av allt: om jag får förtroendet att bli ordförande vill jag tillsammans med medlemmarna utveckla s-kvinnor till en ännu mer vital och aktiv organisation – från klubbarna och uppåt. Styrkan i en rörelse handlar om medlemmarnas engagemang, erfarenhet och möjligheter att påverka. Jag vill att  s-kvinnor ska vara en resurs och en plattform för kvinnor i politiken. Det ska vara roligt, meningsfullt och spännande att vara del av s-kvinnor. Mediaklipp med anledning av pressmeddelande från Valberedningen och mediaträff med S-kvinnor på Gotland 4 juli bl.a. SvT,  TV4 Nyheterna, DN, SvD,  Dagens Arena, Riksdag och departement,  Gotlandsnytt, Lidköpingsnytt, Makthavare, Aftonbladet politikerkollen, Corren, Uppsalademokraten, Nyheter 24. Blogga: Jämlikhetsanden,  Martin Moberg, Anna Ardin, Röda Berget. […]

 6. stigberglund Says:

  S-kvinnor skall vara väldigt tacksamma för att valberedningen vill få bort Nalin. Nalin är och har länge varit ett SÄNKE för S och S-kvinnor speciellt.

  Grattis valberedningen!

 7. Sven-Eric Forsén Says:

  Efter att ha läst några ideologiskt präglade inlägg av Lena Sommestad är jag övertygad. Valberedningens förslag till posten som ordförande för S-kvinnorna är välmotiverad. Lena Sommestad är kort sagt outstanding!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: