Statsministern som sprang

15 maj är det regionval i Västra Götaland. Det är ett rätt unikt event, som det numera heter.

Valet i Västra Götaland handlar primärt om sjukvård, ett område där det finns betydande åsiktsskillnader mellan partierna. De lokala och regionala företrädarna i Västra Götaland kommer att diskutera både principer och pratktig för hur vården ska organiseras i deras region, men det skulle vara värdefullt att få en övergripande debatt om sjukvården.

Håkan Juholt utmanade Fredrik Reinfeldt på en debatt om just det – en visionär debatt om sjukvårdens framtid. Till det tackar Fredrik Reinfeldt nej, av väldigt luddiga orsaker. Han, Reinfeldt, påstår att det ”är därför att socialdemokraterna inte har någon politik, det finns inget att debattera om”. Det är den löjligaste motivering jag någon gång har hört dels därfför att det inte är sant, dels därför att Reinfeldt vet att det inte är sant..

Om det vore så att Reinfeldt faktiskt trodde det, borde han kasta sig över chansen att mosa den nye rivalen och hjälpa sina partikamrater att ta hem en enkel seger. Kan det helt enkelt vara så att Reinfeldt inte känner sig bekväm i en debatt där skattesatser och enkla formuleringar typ ”bidrag eller jobb” helt enkelt inte finns med? Kan det vara så att Reinfeldt helt enkelt känner att han inte har en politik att komma med och därför tar på sig löparskorna. Kan det vara så att moderaterna i Västra Götaland inte vill att Fredrik Reinfeldt ska komma, är de rädda att han ska vara ett sänke?

Skulle det inte vara uppfriskande med en visionär debatt om framtidens sjukvård. Ingen kall TV-studio med journalister som ställer torra frågor, utan en debatt inför en entusiatisk publik som skapar nerv och stämning. Tänk er Juholt vs Reinfeldt framför en publik på 1000 personer, helt utlämnade åt sig själva och sina politiska kunskaper, visioner och retoriska förmåga.

Det är dags för Reinfeldt att snöra på sig handskarna och komma in i ringen där Juholt redan står och väntar.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Statsministern som sprang”

  1. Gydvan Says:

    Haha ja den liknelsen är bra med Juholt jabbandes runt i ringen och ingen motståndare vågar gå upp mot honom 🙂

    Med tanke på att Anders Borg har tagit debatt med TW ett par ggr så visar det väl rätt klart och tydligt att vår landsfader är rädd riktigt rädd för att ta en debatt med Juholt.
    Reinfeldt brukar ju skicka fram en kvinna när det är lite farligt så han får skicka fram Olofsson eller någon annan kvinnlig minister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: