Borgfred – skulle inte tro det

En biskop anser att de politiska partierna ska sluta att ha olika åsikter om viktiga politiska frågor och istället fatta sina kollektiva händer ocg sjunga ”We shall overcome”. Biskopen missar det viktiga. Välfärden är en politisk fråga och ska behandlas som en sådan.

Regeringens förändringar i sjukförsäkringen har försämrat livet drastiskt för många människor, trots att lassvis med remissinstanser, oppositionen och läkarna varnade för just de konsekvenser vi nu ser.

Att framhålla det i debatten är inte att ”använda de sjuk som slagträ”, det är att ta deras sitution på allvar och göra politiken konkret. Politiska åtgärder och beslut vare sig kan eller ska utvärderas utifrån hur de är tänkta att fungera i en idealvärld, de ska utvärderas utifrån hur de fungerar i praktiken.

Hanna Fredrikssons artikel i DN är just den typen av berättelser som ska avgöra om denna ”reform” ska anses vara bra eller inte. Läs och rys.

Biskopen vill ha frågan avförd från dagordningen inför valet 2014. Jag undrar varför. Ingen skulle vara gladare än jag om den samlade borgerligheten insåg de fel de har begått och satte sig i allvarligt menade förhandlingar med de rödgröna och sydde ihop en ny sjukförsäkring, men det lär hända dagens efter grisar lärde sig att flyga.

Frågor som hur sjuka och utsatta behandlas i vårt land ska enligt mitt sätt att se det finnas i centrum för varje valrörelse. Där ska debattens kärna vara, inte en fjantdebatt om bedömning av förtroendesiffror och accessoarer.

Bloggat: Johan Westerholm, Peter Högberg, Thomas Böhlmark, Roger Jönsson

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant | Politometern

Etiketter: ,

4 svar to “Borgfred – skulle inte tro det”

 1. Göran Carlsson Says:

  Den biskopen har tagit intryck av kyrkans ökade hjälpverksamhet till de som borgarna vill osynliggöra. Nej, borgfred håller inte. Politiskt tryck för ett rättvisare samhälle.

 2. Sven Dufva Says:

  Jag tror det är viktigt att S visar att vi inte accepterar hur många skattsänkningar som helst. Speciellt inte när de sker på beskostnad av de sjuka och gamla.
  En vägdelare måste tydliggöras.

 3. Politik handlar om människosyn « Ett hjärta RÖTT Says:

  […] Johan Westerholm, Jinge, Martin Moberg, Röda berget, […]

 4. Välfärd handlar om politik. | annarkia Says:

  […] Jinge, Ilsemarie, Röda Berget, J Westerholm Läs även andra bloggares åsikter om vårbudgeten, välfärd, ideologi, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: