”Neutral analytiker”(fp) betygsätter sina motståndare i Metro

Stina Morian, fd ordförande i LUF etc, uttalar sig i Metro som neutral analytiker. Den som analyseras är den nya politiska huvudfienden Håkan Juholt.

Morian lämnade partipolitiken 2004 och är numera analyschef på Yougov som erbjuder olika tjänster

Oavsett om du är intresserad av marknadsundersökningar eller opinionsmätningar så kan vi hjälpa dig. Om vi inte har en färdig lösning för just dina behov så kan vi skräddarsy en

Jag hittade fram till detta via Jinge, och kan inte låta bli att delge er hans analys

Ja ni läste rätt. Folkpartisten Stina Morian är ”analyschef” på något som kallas Yougov och som sådan har hon i uppgift att analysera sin värsta politiska motståndare, eller resultatet av undersökningar om honom, och sedan låta sig intervjuas i tidningar. I en annan artikel i tidningen så förklarar hon att färre vill sitta i soffan och äta chips med Juholt än med en annan politiker, jag minns inte vem. Det har nämligen Yougov listat ut efter någon slags undersökning.

Att låta Stina Morian framstå som en neutral analytiker gentemot Håkan Juholt är som att framställa Åsa Linderborg som en neutral analytiker av konflikten i Mellanöstern eller opartisk bedömare av Carl Bildt.

Ingen är neutral, vi har alla en ryggsäck och glasögon som styr hur vi uppfattar världen. När vi sätts i en roll som omvärlden uppfattar som neutral är det viktigt att vår ryggsäck anges.

Det hade varit klädsamt om Metro hade angett Morians bakgrund inom Fp, så läsaren inser att hennes bedömning av Juholt är färgad av hennes bakgrund. Än mer klädsamt hade varit om Morian bekvämat sig med att gräva fram Reinfeldts gamla siffror som nyvald. Men det passade väl in i det skräddarsydda koncept Yougov levererar.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant | Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “”Neutral analytiker”(fp) betygsätter sina motståndare i Metro”

  1. Stina Morian Says:

    Hej, ledsen för att jag sett detta sent. Men Metro är tydliga med min bakgrund. De flesta har dessutom en sådan, även inom opinionsmätningsvärlden (ex Carl Melin, tidigare (s), United Minds, Nicklas Källebrink, Synovate, Irena Busic, Novus (m) o s v.

    Här kan man läsa den första artikeln http://www.readmetro.com/show/en/Stockholm/20110314/1/2/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: