Borgarpressens demokratiförakt gör mig illamående

Borgerliga GP skriver en av de mest demokratiföraktande artiklar jag sett i hela mitt liv.

 folk som aldrig förr hade röstat och som i många fall ännu inte pratar svenska.”  Konsekvensen blev den så kallade “Citygrosseffekten”,  vilken gjorde att de rödgröna klarade majoriteten med ett mandat. […]

Ett antal socialdemokrater lotsade alltså i september väljare till vallokalen vid Rymdtorget.  Frågan man ställer sig är då om det faktum att S fick nära 70 procent i just den valkretsen är en ren slump? Visserligen är Socialdemokraterna av tradition starka i de här delarna av staden. Men just här ökade man med hela 12,1 procent. Långt mer än i alla andra områden. I den här valkretsen sattes också många personkryss. Till exempel på Mohamed Raage och Claudia Pedrini. Skall vi tippa på att de var bland de ivrigaste lotsarna? GP

Vad som beskrivs här är en vanlig valkampanj av mobilieringsmodell. Den borgerliga indignationen över detta får mig att undra varför?

 1. När blev det fult att bedriva valkampanj?
 2. När det blev det fult att öka röstdeltagandet?
 3. När blev det fult att bedriva en personvalskampanj?

Såväl GP som en del borgerliga extremliberaler gör en stor sak av att vi även kampanjar gentemot svenska medborgare som helst diskuterar politik på andra språk än svenska . Menar GP att de svenskarna skulle vara dummare eller mer lättlurade än andra svenskar?

Kan det vara så att det är fel väljare? Borgerligheten verkar vara väldigt upprörda över att folk som och kommit till Sverige blir medborgare och deltar i den demokratiska processen.

Naturligtvis måste det vara valfusk när de nedrans sossarna söker upp folk där de bor, talar med dem på ett språk de förstår, vinner deras förtroende, ger dem valsedlar som de sedan använder för att rösta –  på dessa usla sossar.  Det värsta av allt är att de upplyser folk om de har rösträtt i kommunalvalen trots att de inte är svenska medborgare. Till råga på allt talar de om var vallokalen finns? Får man verkligen göra så?

I valet 2014 kommer jag att fortsätta jobba med konceptet valskola, jag kommer att fortsätta att vinna röster överallt, därför att för mig är alla människor lika mycket värda och alla svenska medborgares röster har samma värde.

Det är ett löfte!

NetRoots | S-Buzz | SAP
Pingat på Intressant | Politometern
Följ eftervalsdebatten på  NetRoots Valanalyser

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Borgarpressens demokratiförakt gör mig illamående”

 1. Nicklas Eriksson Says:

  Nä det är ingen slump. Det var ungefär samma siffror valet 2006 på de gatorna.

  Kul att GP visar sina sanna färger. Jävla skitstövlar.

 2. Kristina Says:

  Tack för att du uppmärksammar oss vilka inte läser GP!
  Jag ger också samma löfte ang. nästa val!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: