Att så fattigdom och skörda brottslighet

Ett samhälle som misshandlar sina unga kommer att få betala för det. Det är en sanning som Sverige tyvärr kommer att få uppleva. Idag har vi en regering som medvetet sår fattigdom därför att det på fullt allvar tror att det kommer att leda till välstånd.

2006 gick borgerligheten till val på att avskaffa ”utanförskapet”, men i praktiken finns ingen ansats att avskaffa något ”utanförskap”, snarare att förstärka det. Vem, förutom Anders Borg, tror att fattigdom ger incitament för att skaffa sig ett ”innanförskap”.

Cirka 220 000 barn i Sverige lever i familjer som inte har råd att betala för det allra mest nödvändiga, såsom mat, kläder och hyra. Skd

De flesta fattiga barn har ensamstående föräldrar, utan jobb eller a-kassa. Många av dem har föräldrar som har blivit utslängda från sjukförsäkringen. Det som finns kvar är socialbidrag, eller ”försörjningsstöd” som det numera heter.

Denna utveckling är ingen slump, den är en konsekvens av en medveten politik från regeringen, en politik som går under namnet ”arbetslinjen”. Kontentan av arbetslinjen är att öka utbudet av arbetskraft, genom att sänka de arbetslösas ersättningar ska de ta jobb till lägre löner. Det är grundtanken. Lönesänkarlinjen är ett mer korrekt ord.

Man ska också komma ihåg att arbetslinjen skapades i högkonjunktur, i ett läge när arbetslösheten sjönk, som ett resultat av Regeringen Perssons politik. 2008 förändrades allt och problemet var inte längre utbudet utan efterfrågan på arbetskraft. Men arbetslinjen består och det enda den nu producerar är fattiga barn.

Fattigdom skapar skam och desperation, vilket leder till social oro. Det finns ett klart samband mella fattigdom óch brottslighet. Vad Regeringen Reinfeldt gör idag är att så fattigdom. Imorgon får vi skörda brottslighet.

Peter Andersson skriver att vi måste prioritera barnfattigdom, vilket han har helt rätt i. Jag ser att Högberg och Högberg i Vimmerby är produktiva och skriver motioner i ämnet-  Jönsson tar upp satsningar på arbete och EHR skriver om den svenska modellen.

NetRoots | S-Buzz | SAP
Pingat på Intressant | Politometern
Följ eftervalsdebatten på  NetRoots Valanalyser

Annonser

Etiketter: , ,

9 svar to “Att så fattigdom och skörda brottslighet”

 1. Sossarna storknar i avund Says:

  […] Röda Berget tar i så han storknar när ensamstående inte klarar sig på en lön. […]

 2. Bengt Nilösson Says:

  Och när kommer de borgerliga tidningarna att ta upp detta på sina löpsedlar och förstasidor att högerns Sverige håller på att hamna i den absoluta botten inom de västliga OECD-länderna när det gäller barnfattigdom, ungdomsarbetslöshet, akasse- och sjuförsäkringsutbetalningar samt pensionärernas pensionsutbetalningar!
  Kan inte Reinsvält och Borg åka till Eu och predika om detta!

  Bengt Nilsson , röd gråsosse

 3. Agitáre Says:

  Ja, vad kan vi som sakteligen vandrar mot ättestupan säga? Jo, det går åt he….te!

 4. Svenska folket har bestämt…. « Ett hjärta RÖTT Says:

  […] Peter Andersson, Röda Berget, Annarkia, Röda Malmö, Högbergs tankar, Kaj Raving, Reflektioner och speglingar, […]

 5. Fattigsverige | With a taste of black coffee Says:

  […] ”Att så fattigdom och skörda brottslighet Av Peter Ett samhälle som misshandlar sina unga k… […]

 6. En svensk sputnik – men den lyfter liksom aldrig? | LO Bloggen Says:

  […] ökat. Martin Moberg skriver att barnfattigdomen ökar, ovärdigt ett välfärdssamhälle. Röda berget skriver om så fattigdom och skörda […]

 7. essbeck Says:

  De utvecklar inte barnens inneboende human kapital vilket gör att de dömer dessa barn till en sämre tillvaro än andra barn när de blivit vuxna.

  De misstag som begås idag kommer skada Sverige under en lång tid när dessa barn blir vuxna.

  Det är inte samhällsekonomiskt försvarbart att ignorera och stänga dörrarna för de fattiga barnen. Det är ett tecken på kortsiktigt tänkande framför långsiktigt tänkande.

  Kanske politiker som är runt 55 struntar fullständigt i hur de barnen kommer klara sig om 20 år av den enkla anledningen att de slipper att del av effekterna av deras kortsiktiga tänkande.

 8. När reser sig de fattiga i Sverige? | Nemokrati Says:

  […] Ett hjärta Rött – M hyllar och krossar den svenska modellen, Röda Berget – Att så fattigdom och skörda brottslighet, Röda Berget – Muslimska Brödraskapet vann valet i Egypten, Veronika Ekström Det här […]

 9. Viktigt att läsa in sig på Rädda barnens rapport om barnfattigdom. « essbeck Says:

  […] som skriver om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: