Malmömoderater vill stoppa ”dalt med zigenare”

Malmömoderaterna har gjort det igen, bort sig alltså. Denna gång är det en kvartett med John Roslund i spetsen som har skrivit en reservation i Fosie stadsdelsfullmäktige.

Bakgrunden är en remiss om Romers rätt i Sverige, där Malmö kommun lyfter fram sitt arbete mot diskrimering mot Romer. Detta svar passar inte Roslund & co, så de skriver en reservation.

”Vi i den moderata gruppen i Fosie menar att man måste börja ställa krav på zigenarna (…) vi måste sluta dalta med denna folkgrupp.”  Skd

Sluta dalta med” – är de inte riktigt kloka? Har de ingen susning om vad Romer utsätts för än idag och vilken historia detta folk bär.

Kommentaren från det moderata kommunalrådet Anja Sonesson lyser av obehag inför partikamraternas tilltag.

Anja Sonesson, (M), oppositionsråd, vill inte kommentera närmare:
– Hans (John Roslunds) sätt att uttrycka sig är hans sätt att uttrycka sig. Han får själv stå för sina formuleringar.

Jag lägger också märke till att det står ”för den borgerliga alliansen i Fosie SDN” på reservationen. Undrar just om representanterna för KD och Fp i Fosie SDS verkligen står bakom detta?

NetRoots | S-Buzz | SAP
Pingat på Intressant | Politometern
Följ eftervalsdebatten på  NetRoots Valanalyser

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Malmömoderater vill stoppa ”dalt med zigenare””

  1. gunborg nilsson Says:

    Tidigare i höstas intervjuades Rosa Taikon i Nerikes Allehanda (Örebro län).Där talade hon om att i Italien finns en ide att man vill märka romernas kläder med en siffra.Historien går igen. Jag är så trött på det här.Jag är född 1952 och i hela mitt liv har romerna behandlats så FRUKTANSVÄRT ILLA i Sverige.De har funnits här i 400 år,de har jagats från socken till socken.”Man” trodde/ville tro- att det var exotiskt att sova i tält.Det var det säkert,särskilt under krigsvintrarna när det var 40 grader kallt.Vem som helst av oss är fri att prova. Själva ville de få bo någonstans.Först 1960 fick de rätt till skolgång. Jag är släktforskare och vet att svenska folket redan på 1700talet hjälpligt kunde läsa.1842 fick vi folkskolestadgan.DET HÄR ÄR SKAM! Hur länge ska vi hålla på med hyckleriet.I hela Europa jagas dom-precis som de gjorde från socken till socken i Sverige.Ska vi ta chansen nu-eller ska vi aldrig ta den? Att bli det föregångsland i Europa som visar hur man behandlar EU-medborgare och här hemma även hur man behandlar svenska medborgare.Eller ska vi fortsätta att dra mer skuld över oss i 400 år till. Det är också anmärkningsvärt att M inte hyser mer bildning, än att det totalt verkar ha gått dem förbi, att de människor de pekar ut själva kallar sig Romer. Vad står vi på för nivå här i Sverige egentligen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: