Socialdemokratins förnyelse måste vara vårt eget verk

Varje gång borgerligheten börjar ge arbetarerörelsen råd om politik eller organisation är det dags att se upp. Idag haglar förslagen från alla möjliga håll om vad vi ska göra med oss själva.

Misstro dem!

Jag anser att det är viktigt att söka efter de grundläggande motiven. Vilka motiv har borgerligheten att se arbetarerörelsen goda råd? Vill borgerligheten verkligen se en stark arbetarerörelse? Naturligtvis inte? De vill se ett svagt splittrat socialdemokratiskt parti som aldrig får en reell möjlighet att dominera svensk politik under de kommande årtiondena. Kom ihåg det när borgerlighetens smilande propagandister med len stämma ger ”goda råd”.

Vi ska söka vår egen väg, eftersom bara den väg vi kan hitta själva är i sanning vår. Vårt parti är fullt av tänkande människor som är fullt kababla att sätta en egen agenda och agera utifrån den.

Karl Marx konstaterade att ”arbetareklassens frigörelse måste vara deras eget verk” eftersom endast den frihet man vinner av egen kraft verkligen tillhör en själv. På samma sätt måste socialdemokratins förnyelse vara vårt eget verk. Bara den förnyelse som kommer inifrån kommer att vara trovärdig, varaktig och vår.

I samma andetag som jag betackar mig för borgeriets falska profeter omfamnar jag den öppna debatt som nu sker bland socialdemokratiska partimedlemmar och sympatisörer.

NetRoots | S-Buzz | SAP
Pingat på Intressant | Politometern
Följ eftervalsdebatten på  NetRoots Valanalyser

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Socialdemokratins förnyelse måste vara vårt eget verk”

  1. Robert Höglund Says:

    Enligt moderaterna finns det ingen särskild arbetareklass längre. Arbetare är alla som arbetar enligt moderaternas nya synesätt. Dvs den välbetalde läkaren,VD:N likaväl som hon som utför skattesubventionerade städarbeten i deras hem. Alla sitter de gemensamt kring brasan, äter snittar,dricker champagna och sjunger det nya arbetarepartiets lov.
    Alla som inte arbetar är inte arbetare. Sjuka och arbetslösa. De räknas inte in i arbetaregemenskapen. De är satta i det s k utanförskapet och skall pekas finger åt och lära sig veta hut.

  2. Bara bra på kort sikt att ta hem Bodström, förödande på lång. | Liberaldemokraterna Says:

    […] partiledare. Fler om Socialdemokraterna och Liberaldemokraterna. Michael Gajditza, Martin Moberg, Röda Berget, HAX, Kulturbloggen, Henrik D. Ragnevi. Aftonbladet, DN, AB2, AB3. Läs även andra bloggares […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: