Kan Sabuni sitta kvar?

Henrik Emilsson, departementssekreterare åt integrationsminister Nyamko Sabuni, sålunda en i ministerns inre krets, jämför Islam med Nazism.

Islam är som kommunism eller nazism. Det finns inga goda utövare – bara förvirrade eller onda

Fredrik Reinfeldt tar naturligt avstånd från detta och kallar jämföreösen orimlig, vilket den är. Detta avståndstagande hedrar honom, frågan är hur regeringen ska hantera de förslag som Emilsson arbetar fram och hur de ska hantera Emilsson själv, som är anställd som oplitisk tjänsteman.

Integrationsminister Nyamko Sabuni lanserade i går – mitt under brinnande valrörelse – idén om att begränsa föräldraledigheten för nyanlända invandrare med barn.
Ett förslag som dök upp under Henrik Emilssons arbete på integrations- och jämställdhetsdepartementet
Expressen

Sabuni är dock nöjd med de ”produkter” som Emilsson har levererat.

 Han som en del av enheten har arbetat fram en bra produkt, mer än så kan jag faktiskt inte säga om Emilsson som tjänsteman. Enheten har levererat det jag bett dem leverera

Frågan är då hur mycket av Emilssons tankar som avspeglas i Sabunis eget politiska tänkande. Evin Cetin är inte nådig och Martin Ezpeleta skriver att inte ens folkpartiet tar Sabuni på allvar. Vad säger Björklund? Han är ovanligt tyst just nu.

Jinge reser den rätt relevanta frågan om Sabuni försvinner nu. Mitt tips är att Sabuni oavsett valutgång inte är minster de kommande fyra åren.

NetRoots | S-Buzz | Rödgröna bloggen
Pingat på Intressant

Annonser

Etiketter: , , ,

5 svar to “Kan Sabuni sitta kvar?”

 1. Knut Says:

  Inte helt förvånande så har Henrik Emilsson raderat vad han skrev om islam och kommunism, och dessutom artikelkommentarerna där han ”utvecklar” sitt resonemang (läs: kommer dragandes med rasistiska konspirationsteorier)

  ”Religionen islam har etniskt/religiöst rensat varenda landområde de har koloniserat. De har förvandlar en värld av mångfald till en monoreligiös öken.”

  För två timmar sedan skrev han ett nytt inlägg (som man givetvis inte kan kommentera, i yttrandefrihetens namn) där han försöker komma med en dassig förklaring:

  ”Den formulering jag använde kan lätt tolkas fel, och jag har därför tagit bort den. Det jag menade var att religion är som en ideologi och att det sker mycket ondska i religioners namn, liksom i andra ideologiers namn.”

  Henrik menar att det han skrev kan tolkas ”fel”. Så exakt hur menar han att vi ska tolka det? ”Förklaringen” han kommer med i det nya inlägget – om att religion är som en ideologi och att det sker mycket ondska i religioners namn, liksom i andra ideologiers namn – har föga att göra med vad han egentligen skrev. Nämligen att det inte finns några goda muslimer – ALLA muslimer kan endast vara förvirrade eller onda.

  Som tur var (och säkerligen till Henriks stora förtret) ligger hela hans ursprungliga inlägg – inklusive artikelkommentarer – kvar i Googles cache.

 2. Valle Valium Says:

  Sabuni kan sannolikt sitta kvar. Jag tror att hennes kommentarer som det här hänvisas till sitter som hand i handske på Sverigedemokraterna. Eftersom Sabuni avslöjar sig som en ”smyg Sd:are” och samtidigt som Sverigedemokraterna hamnar i vågmästarställning så tror jag att SD kommer kräva att Sabuni blir kvar. Därmed kan hon sitta kvar.
  När det det gäller romanser och kärlek så är sådana träffar inte sällan osannolika. Men ändå. Vem hade räknat med ljuv musik mellan Nyamko Sabuni och Jimmie Åkessons Sverigedemokrater? Alls icke jag får jag konstatera..
  Kul ändå säger jag och konstaterar att störst är kärleken:-)

  Men vad svarar Jimmie Å på Nyamkos inviter?

 3. Olof Lindh Says:

  Hej Emilsson!
  Av vilken anlednig måste du skriva dessa negativa omdömen om muslimerna, som dessvärre skadar Fp? Som partisekreterare är det viktigt, att vara ytters försiktig med uttalanden om våra olika etniska grupper?
  Egentligligen borde du omedelbart avgå för, att minska kritiken, som samtidigt faller på Saboni- och partiet?
  Jag har ingen bestämmanderätt i Fp men jag värnar gärna om deras politik- och särskilt skolpolitiken, som minister Björklund sköter exemplariskt.

 4. Är Bill Maher en rasist för att han kritiserar religionen? « Aktivarum Says:

  […] politiska dimensionen är uppenbar hos jinge. Försvinner Sabuni nu? Undrar han och hänvisar till att folkpartiet […]

 5. Fullt krig i Folkpartiet « Röda Berget Says:

  […] enligt Trolin inte finnas något större stöd för hennes politik ute i de folkpartistiska leden.Hennes framtid är minst sagt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: