Tidig kultur ger kreativa barn

Vad är det som skapar kreativitet hos en människa? Vad är det som skapar förmågan att våga och lyckas? Oftast är det möjligheten att få testa och faktiskt misslyckas, att få en chans att traska ut på den spända linan och ta en risk.

Kulturen ger den möjligheten, och då talar jag om den skapande kulturen, den deltagande kulturen där jag är producent och inte konsument.

Kultur för barn ger just den möjligheten att redan i unga år få chansen att utrycka sig och utveckla en kreativitet, men även att praktiken genomföra sina kreativa koncept. Det är i sig ett självändamål som skapar starka kritiska individer, men är även grunden i det tjänstesamhälle vi tar längre och längre steg in i.

Av den orsaken är det såviktigt att kultur för barn inte kostar skjortan för föräldrarna. Familjens ekonomi får inte vara en faktor för barnens utveckling.

Det RödGröna kulturlyftet innehåller sju punkter. Alla punkterna är bra, men nummer tre som handlar om barnkultur är för mig den viktiga.

Kulturbloggen jublar från sin exil på fastlandet över att kulturen äntligen blir en valfråga, Högberg bär kultur, Moberg sammanfattar kulturlyftet, Krantz har bilder och Moderaten Holmqwist visar unken kultursyn.

NetRoots | S-Buzz | Rödgröna bloggen

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: