Beatrice Ask är förvisad till en parkeringsplats i Visby hamn

Medan Fredrik Reinfeldt speglar sig kamerornas glans och lägger ut texten om hur Sverige ska styras i framtiden sitter landets främste företrädare för lag och rätt  i en husvagn i längst ute i Visby hamn.

När Röda Berget knatar ut i hamnen för att leta efter den mytomspunna vagnen ser jag en skär/lila/gredelin husvagn som lyser som en fyrbåk. I ena fönstret skymtar jag en välbekant silluett, det är Beatrice Ask.

På frågan vad hon gör här svarar hon att hon pratar med väljarna och hon kommer att lämna Visby under morgondagen för att istället åka runt på Gotland.

Beatrice Ask låter entusiastisk över sitt uppdrag, som den trogne partisoldat hon är. Frågan är vad hon själv innerst inne tycker om att bli satt på en plats bakom läktaren.

Varför väljer Fredrik Reinfeldt att bänka en av sina tyngsta ministrar under den hetaste politiska veckan under ett valår. En politiker med Beatrce Asks kaliber borde vara en tillgång i alla lägen.

Är det så att Reinfeldt anser att Ask är en belastning i valrörelsen borde han visa ledarskap och avskilja henne från sitt uppdrag. Det vore betydligt mer rakryggat och rakt både mot Beatrice Ask och mot väljarna

Jag kommer osökt att tänka på Fången på Fyren, manen som i sin obekvämhet sattes på en fyr istället för att få en meningsfull arbetsuppgift.

NetRoots | S-Buzz | Rödgröna bloggen

Annonser

Ett svar to “Beatrice Ask är förvisad till en parkeringsplats i Visby hamn”

  1. Med hur mycket vill Björklund höja bensinskatten? « Röda Berget Says:

    […] Anser Björklund att det är OK att Beatrice Ask är förvisad till det politiska Sibirien? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: