Hvad Hvilja Borg?

Anders Borg är en uppskattad man idag. Han hyllas okritiskt bland samtliga högerhärvans megafoner från ledarskribenter till regringsbloggare. Frågan är vad denne man långsiktigt vill åstadkomma. Vad vill Anders Borg? 

Politiken måste ha någon slags mål, frågan är vad som är Borgs mål. Vi kan börja med de frånvarande målen viktat utifrån praktiskt resultat.

  • Full sysselsättning, arbete åt alla finns inte som ett prioriterat mål. Arbetslösheten är högre ä i jämförbara länder såsom Tyskland och Finland. Olila länder, samma finanskris, olika politiska prioriteringar. Den logiska slutsatsen är att Borg inte prioriterar arbete åt alla.
  • Bostader åt alla, är även ett område som inte ligger speciellt högt på Borgs lista. Borgerligheten slaktade det bostadsstöd som Regeringen Persson införde och byggandet av bostäder dök ett år innan finanskrisen slog till.
  • Välfärd  är ett annat lågprioritera område under Borgs fögderi. Tusentals slängs ut från sjukförsäkringen, A-kassan tappar på grund av Borgs politik mångdubelt fler och hänvisas till socialbidrag.

Vi konstaterar att Borg inte vare sig prioriterar jobb, bostäder eller välfärd, så vad prioriterar han då? Anders Borg prioriterar skattesänkningar, skattesänkningar och enbart skattesänkningar (för rika), men det pratar han tyst om.

PJ Anders Linder är mer tydlig, han skriver om det som under Reagan kallades Trickle-down-economics. Det innebär att man strör pengar över de som tjänr mycket och hoppas därmed att en del ska rinna ner till de med lägre inkomster. Det funkade inte under Reagan och det funkar inte här och nu.

Anders Borg var mer öppen med sina politiska prioriteringar när han var yngre, jag tror ärligt inte att de har förändrats sedan dess.

NetRoots | S-Buzz | Rödgröna bloggen

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: