Socialdemokraterna lanserar kampanj mot den orättvisa pensionärsskatten

Jag har ett flertal gången skrivit om den skattemobbning borgerligheten utsätter landets pensionärer för. Pensionärsorganisationerna med PRO i spetsen är minst sagt förbannade. För den som går in på PRO:s kampansida www.rattvisaskatter.nu är orsaken glasklar.

8000 kr/månad Skatteskillnad: 412 kr/mån
10 000 kr/månad Skatteskillnad: 578 kr/mån
13 000 kr/månad Skatteskillnad: 664 kr/mån
14 000 kr/månad Skatteskillnad: 700 kr/mån
15 000 kr/månad Skatteskillnad: 757 kr/mån
20 000 kr/månad Skatteskillnad: 1049 kr/mån

 

Tabellen ovan visar skatteorättvisan. Borgerligheten brukar hänvisa till ökade levnadsomkostnader för arbetande, men bortser från de specificerade avdrag som redan finns för resor etc. Är det så att Borg & Reinfeldt vill göra pendlandet billigare är det bara att öka reseavdragen.

 • Orättvist, sa Bill!
 • Oanständigt, sa Bull!

Vi socialdemokrater gilla inte orättvisor, därför drar vi idag igång en kampanj mot de orätttvisa skatterna. RödGröna bloggen ger klara besked om vår åsikt i frågan. Läs även om möte mellan de RödGröna och PRO & SPF. Beräkna din orättvisa här.

NetRoots, S-Buzz

Annonser

Etiketter: , , , ,

3 svar to “Socialdemokraterna lanserar kampanj mot den orättvisa pensionärsskatten”

 1. Man ska inte straffas för att man har arbetat « Ulrika Falk Says:

  […] Veronica Palm, Röda berget, Roger Jönsson, […]

 2. Anders Jönsson Says:

  Om det nu är så fel att pensionärer betalar högre skatt än de som arbetar varför är det då inte fel att de som bor i t.ex. Göteborg betalar högre skatt än de som bor i Solna?

  Om man betalar olika skatt på grund av geografi så skall det väl inte vara orimligt att betala olika skatt om man får inkomst från arbete eller från pension?

  Pension är att betrakta som uppskjuten lön och ska därmed beskattas som lön. Ett effektivt skattesystem ska dessutom vara enkelt och likformigt, vilket detta inte är. Sverige är ett av de få länderna i världen som skattemobbar pensionärer. /Peter

 3. Henrik Says:

  Sossarna hade 12 år på sig att sänka skatten för pensionärerna, mellan åren 1994-2006. Inte en enda gång gjorde man detta. Alliansregeringen har däremot sänkt skatten för alla pensionärer i två omgångar.

  Pensionärerna kräver Rättvisa Skatter. Kravet är enkelt – pension och lön ska beskattas på samma sätt. Så var fallet tills borgarna sänkte skatten för alla utom pensionärer, arbetslösa och sjuka. Borgarna har skapat en orättvisa – vi avskaffar orättvisan. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: