Attackerna mot Reepalu är lokalpolitiskt motiverade

Borgerlighetens murbräcka #1, Per Gudmundsson på Svenskan, går till frontalangrepp mot Malmös finanskommunalråd Ilmar Reepalu. Enligt Gudmundsson är det helt och hållet Reepalus fel att vissa judar känner sig otrygga i Malmö. Varför? Han har ju haft fräckheten att kalla Israels massaker i Gaza för dess rätta namn. Fy skäms!

Den bakomliggande sanningen är en annan. Det handlar om att långsamt, sakta men säkert nöta ner Ilmar Reepalus goda rykte genom att försöka nita fast antisemitstämpeln på honom och därmed kunna återövra den lokala makten i Malmö åt borgarna. Det är en smutskastning som jag inte sett maken till sedan de extrema hatkampanjerna mot Olof Palme.

Den lokala borgerligheten tar varje chans att kasta skit på Reepalu, eftersom det är deras enda chans.

NetRoots

Annonser

Etiketter: , , ,

7 svar to “Attackerna mot Reepalu är lokalpolitiskt motiverade”

 1. Johan Ingerö Says:

  Så TV4-inslaget om hatbrott mot judar i Malmö är borgerlig propaganda? http://www.youtube.com/watch?v=YUHadpsxuQg Studio Etts inslag också? http://www.youtube.com/watch?v=30InXuXmFuw&feature=related

  Man kan förneka Reepalus roll, men knappast problemet. Och då bli det inte bättre av att Reepalu förnekar problemet, som han gjorde i intervjun för Sunday Telegraph. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/sweden/7278532/Jews-leave-Swedish-city-after-sharp-rise-in-anti-Semitic-hate-crimes.html

  Eventuellt kan man även dra slutsatser av att utländska medier – igen – vallfärdar till just Malmö. Men för er är det tydligen viktigare att skydda Partiet och hiva skit på SvD. Schyst prioritering.

  Lokalpolitik, yeah right.

  Vad jag pekar på är Svenskans sätt att använda ett allvarligt problem i inrikespolitiska syften. Samma sak med den lokala borgerligheten. Jag har många gånger skrivit på denna blogg att rasism, homofobi, Islamofobi och antisemitism är oacceptabelt. Men när press och politiker utnyttjar folks rädsla för att vinna inrikespolitiska poäng istället för att göra något åt problemet, dvs rasismen som finns i Sverige, kommer jag att reagera. Om de dessutom attackerar en person som jag har den största respekt för, kommer jag aldrig att sitta still i båten.

  Vilket huvudmotiv tror du Gudmundsson har för att skriva sin artikel som han gör, och rubriksätta den som han gör? Att motverka rasism eller kasta skit på Ilmar Reepalu? I mina ögon är syftet glasklart, och det har föga med antirasistiskt arbete att göra. Gudmundsson devalverar uttrycket Antisemitism, och det är livsfarligt.

  Om det är så att judar och/eller andra grupper i Malmö känner sig otrygga är det allvarligt problem som vi måste lösa, och det fort. Gudmundssons artikel är inte en del av lösningen. /Peter

 2. Johan Ingerö Says:

  Well, bevisligen ÄR det så att judar (vet ej hur det är med andra grupper) känner sig otrygga i Malmö. Själv är jag inte så förmäten att jag tror mig sitta med någon patentlösning på detta, men att trivialisera det som Reepalu gör, och avsiktligt blanda in Malmös judar i Mellanösternkonflikten, är knappast ägnat annat än att plocka poäng bland Israelhatare inför valet.

  Gudmundsons motiv är med största sannolikhet rimligare än så.

  Gudmundssons motiv är enkla, de framgår av rubriken – inrikespolitik. Hade motiven vartit andra hade rubriken inte sett som den gör.
  Hur kan du veta var Repaluu gör och inte gör? Anta inte så mycket, bara för att du läser något i tidningen. /Peter

 3. Hur viktig är etnicitet? « Under den lugna korkeken Says:

  […] Bloggosfären Per Ankarsjö, Fredrik Antonsson, Fredrik Malm, Gulan Avci, Fredrik Federley, Röda Berget […]

 4. Att Ilmar Reepalu skulle vara antisemit är bara trams | Svensson Says:

  […] Bloggat: Andrea Doria, Röda Malmö, Pierre Gilly, Röda Berget, Läs även andra bloggares åsikter om Judar, Antisemitism, Ilmar Reepalu, Malmö, Rasism, […]

 5. Antisemitism ett politiskt utspel av Federley « Aktivdemokrati's blogg Says:

  […] https://rodaberget.wordpress.com/2010/02/24/attackerna-mot-reepalu-ar-lokalpolitiskt-motiverade/ […]

 6. Röda Berget 2010 i siffror « Röda Berget Says:

  […] Attackerna mot Reepalu är lokalpolitiskt motiverade February 2010 5 comments 5 […]

 7. megas Says:

  Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading?
  I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the
  blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: