Reinfeldt måste ge besked om den borgerliga politiken – väljarna har rätt att veta

Både Centern och Moderaterna har haft kommundagar/valupptakt i helgen. För den väljare som vill veta vad den samlade borgerligheten står för, klingar frågan ohörd. Om Reinfeldt vore Bob Dylan skulle han sjunga ”The answer my friend is blowing in the wind, the answer is blowing in the wind”. Borgerligheten framställer sig själva som en allians med en klar enhetlig politik inför framtiden, men det är en illusion.

Korrekt är att borgerligheten hade en genensam politik inför perioden 2006-2010 (med vissa undantag – äktenskapen), men det var då. Nu gäller det perioden 2010 – 2014, och politiken är okänd. Dagens sanning är att politiken spretar eller är totalt okänd på alla centrala områden.

Skatten på pensioner: Alla borgerliga partierna säger vig vilja sänka skatten för pensionärer, men ingen kan säga för vem, hyr mycket eller när. Det finns bara en ”Fusköverenskommelse”, för att använda Reinfeldts egen definition.

EMU: Folkpartiet vill ha en omröstning redan 2011, de övriga vill ha en omröstning, eventuellt sannolikt under valperioden.

Försvaret: Allan Widman dammar idag på Tolgfors i SvD. Vad vill borgerligheten göra med försvaret?

Familjepolitiken: Här är sprickan inom borgerligheten som störst. Ska man ge efter för Hägglunds hemmafruideal och beröringsskräck för HBT-personer, eller löra över KD med buller och bång. Fp+M+C kan väl ändå inte räkna med hjälp från oppositionen varje gång familjepolitiken ska upp i kammaren.

Jobben: Under perioden har politiken var klart fokuserad på att öka utbudet av arbetskraft. Tyvärr för de arbetslösa spelar det ingen roll om det inte finns några jobb att söka. En politik för arbete kräver att efterfrågan på arbetskraft ställs i centrum, men den vinkeln blockeras effektivt av Borg.

Arbetsrätten: Centern, med CUF som spjutspets, vill radikalt slakta arbetsrätten och den svenska modellen. Moderaterna, i sin roll som det ”Nya ArbetarPartiet”, säger nej.

Ekonomi: Här är nog soppan allra mest grumlig. Reinfeldt flaggar för skattesänkningar för pensionärer och unga kvinnor. Samtidigt vill han höja lönerna för välfärdsarbetare. Folkpartiet vill satsa mer på försvaret, Centern vill satsa allt möjligt och Anders Borg vill värna statsfinanserna.

Jämställdhet: Oj f-n, finns det kvinnliga väljare också, verkar moderaterna tänka och spottar ur sig förslag efter förslag. Vad vill den samlade borgerligheten med jämstäldheten? Ska KDs unkna kvinnosyn styra eller vad ska egentligen fylla den vita fläck som är borgerlig jämställdhetspolitik. Undrar när det kommer en borlig jämlikhetspolitik?

NetRoots   SAP   S-Buzz

I brist på svar får vi väl lyssna på Bob Dylan

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Reinfeldt måste ge besked om den borgerliga politiken – väljarna har rätt att veta”

  1. De Nieuwe Gazet | Astronomen flitsen relativistische snelheid supernova-ontploffing Says:

    […] Reinfeldt måste ge besked om den borgerliga politiken – väljarna … […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: