Varför väljer media att skriva om ”Monas väska” men inte ”Fredriks klocka”

Claes Borgström ställer den relavanta frågan på Newsmill?

”Varför upphöjs en kostymklädd man med märkesklocka på handleden medan en kvinna med en 6 000 kronorshandväska etiketteras som ansvarslöst slösaktig?”

Scaber Nestor ställer samma fråga. Sydsvenskan har tittat närmare på saken, och efter kontroll med leverantör och butiker kommit fram till att väskan ifråga idag kostar max 1300 kronor och enligt återförsäljaren aldrig kostat 6000 kronor i den butiken. Mary skrev att var ett herrans liv om handväskor. Vidare konstaterar Sydsvenskan att väskan är en 50års-present.

Men frågan kvarstår, varför väljer kvällspressen att fokusera Mona Sahlins väska? Varför inte Fredrik Reinfeldts klocka? Där har Borgström träffat mitt i prick. Att köpa elektronik, sportbilar eller klockor för att glänsa är OK, att köpa skor eller väskor är det inte. Varför?

Grundmotivet är allvarligare. Kvällspressen spekulerar i politikerförakt för att sälja lösnummer. De väljer att bortse från att i kölvattnet på politikerförakt följer demokratiförakt och med det ett förakt för det fria ordet och journalisters rättigheter.

NetRoots

Annonser

Etiketter: , , , ,

4 svar to “Varför väljer media att skriva om ”Monas väska” men inte ”Fredriks klocka””

 1. Oscar Peterson Says:

  vad har mona för klocka?

  Timglas i plast. /Peter

 2. Omgiven av idioter Says:

  Att konsumera lyxprodukter samtidigt som man förfasas över att ”klyftorna” växer väcker naturligtvis större intresse än att någon som propagerar för att medborgarna ska få bestämma över sina egna pengar gjort just det.

  Ur ett könsperspektiv hade det varit intressant först om de båda stod för samma åsikter men behandlades på olika sätt. Hur mycket kostade exempelvis Ohlys kläder och klocka?

  Sen när var att acceptera en födelsepresent att ”konsumera”? Enligt sydsvenskan, som hade kollat med butiken kostade en sån väska max 1300. Sen ska man väl titta på livslängd. En väska för 6000 som räcker i 10 år ger alltså 600 per år.

  Könsperspektivet är intressesant därför att kvinnor får mycket mer skit för kläder och väskor än män får för elektronik och klockor.

  Den egentliga orsaken till att du inte vill erkänna att kvällspressen har gjort bort sig, är att du gillar när pressen kasta rskit på Mona Sahlin. /Peter

 3. hillary2 Says:

  Denna väskdokusåpa visar att vi har långt kvar till jämställdhet.
  FYI Kvinnliga förstagångsväljare tycker att Monas väska är cool (!)

 4. notousacom Says:

  Detta är inte en diskussion om Irak. VG håll dig till ämnet. /Saxen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: