Israel erkänner organstöld

Israel ställde till med ett oherrans liv när Donald Boström i en artikel i Aftonbladet gav röst åt palestinier som anklagade Israel för att stjäla organ av dödade palestinier. Israel krävde att svenska regeringen skulle ta avstånd från Aftonbladet, och den svenska ambassadören i Israel, Elisabet Borsiin Bonnier, kunde inte fort nog fördöma artikeln på ambassadens hemsida. AB skriver:

Israeliska TV 2 sände i ett långt inslag för första gången de intervjuerna.

– Vi började samla in hornhinnor … Allt som gjordes var högst informellt. Familjen tillfrågades inte om tillstånd, säger Hiss i intervjun.

Hiss beskiver hur avlägsnandet av hornhinnor mörkades:

– Vi limmade ihop ögonen. Vi tog inte hornhinnor från familjer som vi visste skulle öppna ögonlocken, säger han.

Kanalen rapporterade att läkarna även opererade bort hud, hjärtklaffar och bendelar. Kropparna tillhörde palestinier, men också israeliska soldater och civila och utländska arbetare.

Dödsorsakerna var sjukdomar, olyckor och våld i den israelisk-palestinska konflikten. Ofta togs organen utan tillstånd från anhöriga.

Hanteringen visar en brist för det mänskliga värdet som är skriande. Alla de som fördömde Boström och Aftonbladet som antisemit bör nu vördsamt krypa till korset och be om ursäkt. Helle Klein frågar på sin blogg när de stora borgerliga tidningarna kommer att reagera. Ekot och SvT har skrivit på sina nyhetssidor, men från DN, SvD, Expressen, Sydsvenskan och Dagen hörs intet. Det skulle kanske bli lite pinsamt.

Här är en länk till NY Times.

AB   Jinge NetRoots

Annonser

Etiketter: , , , , ,

3 svar to “Israel erkänner organstöld”

 1. Anonym Says:

  ”Israel erkänner organstöld” inget sådant har någon sin gjorts.
  EN rättsläkare har tagit hud och hornhinnor från Israeliska medborgare. Det fanns inga bevis för att han själv skulle ha profiterat på verksamheten. Det handlade om vävnader från döda, inte om illegal internationell njurhandel med nätverk i New Jersey eller att palestinska unga män fångats in och ”ofrivilligt fått agera organreserv innan de dödats”.

  Det kan tilläggas att Israel det enda landet i Mellanöstern som förbjuder att både sälja, köpa och förmedla organ.

  Att påstå då att Israel erkänner organstöld är bara larvigt och obildat. Det är ungefär som att säga att socialdemokrater brukar springa runt och ofreda andra människor på julfester.

  Snälla Peter, sluta läsa Aftonbladet om du faktiskt tror på allt strunt de skriver.

  Israeler, palestinier och utländska arbetare, var det visst. Att ta organ utan de anhörigas tillstånd är rätt vidrigt. Det spelar ingen roll varför, har du sett mig påstår något om organhandel får du en kaka.

  Aftonbladet – orginalartikeln publicerades i NY Times, jag har den länkad i ett tidigare inlägg – uppgifterna sändes även i Israeliska TV2.

  Ingen utom de mest rabiata Israelförsvararna i Sverige tvivlar på detta. Kom in i verkligheten och se den för vad den är. /Peter

 2. Johan Hultman Says:

  Herregud, fakta är fakta. Israel erkänner att organ inklusive hjärtklaffar, hud och ben tagits från Palestinier som Israel har mördat.
  Organen har bla använts till brändskadade Israeliska soldater.

  Fallet aftonbladet skrev var exakt från det sjukhuset som nu avslöjats syssla med detta.
  Vad mer behöver ni för bevis?

  Aftonbladet hadde 100% rätt och alla de som skrev om en antisemitisk myt kan nu även skriva upp att sanningen är visst antisemitisk…

 3. Organstölder i Israel bevisade | Svensson Says:

  […] Bloggat: Arbetarperpektiv, Motvallsbloggen, Esbati, Annarkia, Scaber Nestor, Röda Berget, Jinge, Borgarmedia: AB, DB, Läs även andra bloggares åsikter om Donald Boström, Yehuda Hiss, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: