Lena Melin – borgerlighetens bästa vapen

Nu har ytterligare en mask fallit. Nyligen slängde centern masken och blottade sitt rätta ansikte som motståndare till mänskliga rättigheter på arbetet. Nu följer Lena Melin, borgerlig krönikör, på Aftonbladet hack i häl på sina politiska idoler.

Melin propagerar i sitt senaste borgerliga ledarstick för sänkta löner för unga och avskaffad anställningstrygghet. I Melins och Centerns värld ska unga tjäna lite och vara tysta på jobbet.

I Melins och Centerns värld är de anställdas rättigheter värda väldigt lite.

Frågan är hur länge Aftonbladet kan kalla sig oberoende socialdemokratisk, eller vad det nu är. Frågan är hur länge Melin kan tillåtasn fortsätta ha en titel som kolumnist, när hon själva verket borde ha titeln Lena Melin, Ledarskribent (c)?

Etiketter: , , , ,

5 svar to “Lena Melin – borgerlighetens bästa vapen”

 1. Roberth Says:

  Det var länge sen sist, men nu var det dags! FETSAXAD pga FULIMUN! /Saxen

 2. Ann-Sofie Wågström Says:

  Här kommer ett inlägg i debatten:

  http://annsofiewagstrom.wordpress.com/2009/05/12/las-ett-hindrar-unga-fran-att-fa-jobb/

 3. Oscar Says:

  ”Mänskliga rättigheter”?

  Låt mig påminna dig om att LAS inte fanns innan 1974. Den svenska modellen som socialdemokrater omhuldar var just en modell där parterna gjorde upp mellan sig. LAS är ett avsteg från den modell som socialdemokraterna själva försvarade från 30-talet fram till 70-talet.

  Arbetarrörelsen främsta mål har alltid varit att arbeta för bättre rättigheter i samhället och på arbetsplatserna. I början av 70-talet hade avtalsvägen tagit oss så långt vi kunde komma, men vi ar inte nöjda. Därför använde vi politiska instrument för att skapa en bättre anställningstrygghet, vi ersatte den förhatliga §32 med MBL och vi förbättrade lagarna om förtroendemnäns ställning om arbetsmiljö.

  Införandet av LAS och de andra lagarna på 70-talet var inget avsteg från den svenska moidellen, utan snarare den logiska fortsättningen av en process som syftar till att stärka löntagarnas ställning i samhället. Lagstiftningen var ett krav från den samlade fackföreningsrörelsen och vi socialdemokrater instämde då som nu i kraven.

  Rätten att organisera sig och att sluta avtal är en mänsklig rättighet. ILO är äldre än FN- ILOs kärnkonventioner är några av fundamenten för de mänskliga rättigheterna. /Peter

 4. Kjell-ÅKe Persson Says:

  Ständigt denna Lena Mellin. Hennes storhet består enbart i att hon orimligt stort utrymme i en stor tidning.

 5. Claeskrantz.se » 142000 ungdomar arbetslösa i alliansens Sverige – Lögner och LAS Says:

  […] Jönsson, Röda Malmö, viktor…, Peace, Love and Capi…, Organisk Intellektue…, Röda Berget, Ann-Sofie Wågström´s…, Norah4you’s Weblog, In Your Face, Federley och Eva-Lenas […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: