Det politiska våldet kommer oftast från höger

Återigen har en gammal sanning bekräftats. ”Det politiska våldet kommer från höger”. Borgerliga ledarskribenter och debattörer sprider en myt om den våldsamma vänstern, men talar i allmännhet tystare om våld från höger.

En demonstration för mänskliga rättigheter överfölls igår av nazister. SvD kallar det ”Stort bråk vid demonstration”, och ägnar 10 rader åt händelsen på nyhetsplats. Ledarsidan är lika tyst som publiken på en tävling i sportskytte. On DN överhuvudtaget skriver något har de lyckats gömma texten rätt bra. AB har i alla fall anständigheten att kalla överfallet vid sitt rätta namn.

Jämför med antalet artiklar efter DC-matchen i Malmö. Både där och i efterspelet efter ESF i Malmö, var tonläget ett helt annat. Kan det bero på att i båda dessa tillfällen fanns inrikespolitiska poäng att ta? Eller är svaret så enkelt att de misshandlade demonstranterna var av fel typ? Inga att bry sig om.

Reaktionerna från de borgerliga delen av bloggosfären är också rätt tyst. De enda kommentarerna har hittils varit från vänster.

Svensson

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Det politiska våldet kommer oftast från höger”

  1. Donald Says:

    OFF-Topic/ Saxen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: