Blekingenassar försöker provocera

Ett gäng högerextremister från Blekinge påstår att de tänker demonstrera i Malmö på lördag. Jag är helt övertygad om att detta en provokation. De vill helt enkelt ha uppmärksamhet och träffar på sin hemsida, och det är lätt att konstatera att de lyckats i sitt uppsåt.

Om de mot förmodan skulle dyka upp är de naturligtvis inte välkomna, utan skall omedelbart köras bort.

Röda berget konstaterar att gatstenarna har fraktats bort. Nu kan polisen demonstrera mot sig själva utan att behöva riskera gatsenskastning. Det är ju en fin gammal tradition att de gör så vid större kommenderingar i Malmö.

AB  Skånskan   SvD

Annonser

Etiketter: , , , , , , , ,

6 svar to “Blekingenassar försöker provocera”

 1. John Apse Says:

  Det allvarliga i det hela är att vänster som högergrupper tycks vara lika angelägna om att starta våld, så i detta fall tror jag det inte påverkar så mycket. Men du kanske inte ser det så utan försvarar våld bara det kommer från vänster och har ett ”gott” syfte?

  Jag tar som alltid avstånd från våld, hot och skadegörelse. /Peter

 2. mats viberg Says:

  Fetsaxad /Saxen

  Mats Viberg.

 3. Tennistradition - matcher mot förtryckarstater | Svensson Says:

  […] Bloggat: Röda Berget, Röda Malmö, Jinge, Radar, Borgarmedia: SVD, DN1, 2, SDS, Fokus, SR, Läs även andra bloggares […]

 4. Den vit-blå-gula röran: Sionisterna, Sd och SvD « Roya - Intersektionalen Says:

  […] Rabiatfeminism, Svensson, Röda Berget, och […]

 5. Thord Says:

  Tennismatchen i helgen är ett mycket intressant fenomen. Tänk vilka starka känslor som rörs upp när några israeler kommer och vill spela lite tennis. Jag kan inte påminna mig att det någon gång i historien hänt att både höger- och vänsterextremister vill demonstrera mot samma sak. Mycket, mycket märkligt! Beror allt detta på Gazakriget? Ja, en del verkar tro det. Men låt oss ställa frågan så här: Hade dessa demonstranter överhuvudtaget sagt ett pip om tennisspelarna hade kommit från t.ex. Libyen, Iran, Nordkorea, Zimbawe eller Kina? Jag tror faktiskt inte det. Men varför blir det i så fall ett så stort rabalder när israeliska tennisspelare kommer hit? För ingen ärlig människa kan väl påstå att de nämnda länderna är bättre på att respektera de mänskliga rättigheterna än Israel. Eller? Men när det är frågan om Israel då kan det ta sig hur stora proportioner som helst. På ett sätt är det bra om nynazister också kommer och demonstrerar. Varför då? Jo, det visar bara tydligheten i det hat som finns mot Israel. Då kanske t.o.m. Mona Sahlin och alla trevliga sossar börjar fundera på vad som egentligen händer. Någon kanske säger; men det är väl inte fel att kritisera Israel. Nej, det är det inte. Men är det här kritik eller hat som vi nu ser manifesteras? Låt oss ta ett exempel: Vad hade hänt om tennisspelarna hade gått ut på Malmös fria gator efter matchen? Är det någon som tror att de skulle klarat sig med livet i behåll? Knappast. Vi talar alltså om hat.

  ”Skuld genom samröre” är ett av de klassiska demagogiska knepen, det är rörande vackert att du använder det.

  Det kommer att vara mycket folk därför att många inte gillar Israels ockupationspolitik. Det har inget med hat att göra, men det är väl bekvämare så…

  Det är fint att du uppskattar att eventuella Nazister tänker komma till Malmö, men personligen anser jag att de kan stanna kvar i sitt eget bo. Jag tror inte det kommer några nassar, riskerna för dyngdäng är lite väl stora. /Peter

 6. Thord Says:

  Du sågar mitt inlägg genom att hacka på någon liten grej utan att våga bemöta de tuffa frågorna som jag ställer. Det är också klassiskt om man vill göra det lätt för sig.

  Tuffa frågor? Du försöker skifta fokus från den egentliga frågan som är den olagliga ockupationen av Västbanken och Gaza till en fabricerad antisemitism hos min rörelse.

  Jag har varit med för länge för att gå på den lätte. Lägg ner eller bli, du vet vad. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: