Ask bekräftar USA-spionage i Sverige

Beatrice Ask gav idag det väntade beskedet. USA har spionerat svenska medborgare sedan 200, i syfte att öka säkerheten vi den amerikanska ambassaden.

Verksamheten har pågått sedan 2000. Polisen förefaller inte ha varit informerad. Vi har därför kontaktat den amerikanska ambassaden, säger hon.

– Det är bra att det finns en spaning, men det är ändå svenska myndigheter som ansvarar för den bevakningen. AB

Det andra uttalandet av Ask är minst sagt förunderligt. Tycker hon att det är bra att USA spanar i Sverige? Scaber Nestor undrar om det även gäller Iran och Kina.

Det viktiga är dock att katten är ute ur garderoben. Agrell sammanfatt det hela rätt bra

– Vad har förevarit, vem har vetat och inte vetat, och vilka har varit inblandade? Det är utmärkt att åklagarmyndigheten utreder om det har förekommit lagbrott men det finns frågor av politisk art som ligger utanför detta. Vilka politiker har vetat och om de har vetat har de agerat eller inte? Frågan kan komma att hamna i konstitutionsutskottet så småningen. AB

Dennis Töllborg drar åt skruven ett varv till

– Om det har skett med tillstånd från den nuvarande svenska regeringen eller tidigare regeringar så är Säkerhetspolisen grön. Men då kan det vara frågan om ett grundlagsbrott. Regeringen får inte bestämma vad som helst.

– Har inte regeringen gjort det, då är regeringen grön. Då hamnar det hos Säkerhetspolisen. Har Säkerhetspolisen gjort en överenskommelse så har de gått över sitt mandat.

– Om man säljer ut svenska medborgare till utländsk makt så är det det ultimata förräderiet, gränsande till statskupp.

– Om svenska före detta säkerhetspoliser har ingått i det här, och Säpo inte gjort någonting åt det, då måste det bli folk som hamnar i fängelse, säger Töllborg. DN

Enligt uppgifter i Expressen & TV4 opererade USA från lokaler utanför ambassaden, vilket gör det hela mer allvarligt. Ambassaden är USA, en hyrd lokal på stan är det inte.

Peter Andersson undrar vilken del av regeringen som kan svara på frågor. Detta ligger även inom Carl Bldts domäner, men ingen av UD:s två stora informationskällor har någon info.

Jag tar för givet att såväl regeringen, som UD och riksdagen sätter sina tänder i detta. Det är 2 Regeringar Reinfeldt & 2 Regeringar Persson och en hel flock ministrar som ska granskas för att inte tala om individer inom SÄPO och den militär underrättelsetjänsten har vetat under desenaste 11 åren.

Bea Ask, Bldt & Reinfeldt har ansvaret för att hantera den nuvarande situationen, en förevarande regeringar har ansvar för vad som hände under deras tid.

NetRoots | S-Buzz | SAP
Pingat på Intressant | Politometern
Följ eftervalsdebatten på NetRoots Valanalyser

About these ads

Etiketter: , , , , , , ,

4 svar to “Ask bekräftar USA-spionage i Sverige”

 1. intelligent union Says:

  Har USA spioner? :oD

 2. USA:s övervakning kan formellt vara ett försök till statskupp | Svensson Says:

  [...] Bloggat: Röda Malmö, LOKE, Röda Berget, Moberg, Kildén & Åsman, Läs även andra bloggares åsikter om Dennis Töllborg, Hans [...]

 3. USA spionerade i Sverige | Henry Rouhivuori Says:

  [...] Scaber Nestor – En desperat kamp för att dölja sin inkompetens – Beatrice Ask., Ask bekräftar USA-spionage i Sverige « Röda Berget, Henrik-Alexandersson.se: USA övervakar även svenskar, USA spionerar på svenskar i Sverige | [...]

 4. Något nytt? | Ensson Says:

  [...] aftonbladet.se, svd.se, politikerbloggen.se, Högbergs tankar, Jinge.se, Zaramis.nu, Röda berget, Henrik Alexandersson med flera skriver om detta ämnet. Du kan också gå in på politometern.se [...]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 207 andra följare

%d bloggers like this: